PROCVETALI SA KORONOM! Navala na TV PRAVA i Premijer liga da im POZAVIDI!
Foto: Profimedia

LOVA DO KROVA

PROCVETALI SA KORONOM! Navala na TV PRAVA i Premijer liga da im POZAVIDI!

Fudbal -

Prvenstvo Belorusije jedino je u Evropi gde se još uvek igra fudbal.

Iako je pandemija koronavirusa potpuno zaustavila sport u svetu, Belorusi kao da na to ne obraćaju pažnju i redovno igraju svoje utakmice kao da se apsulotno ništa čudno oko njih ne dešava.

Činjenica da nema drugih fudbalskih liga donela je beloruskom prvenstvu veliku popularnost i trenutno vlada veliki interes za TV prava sa utakmica.

Belorusi prodaju prava širom sveta i čak 10 novih država pokazuje interes za kupovinu TV prava.

foto: Kurir

"Ovako nešto nam se nikada nije desilo. Pre smo imali velikih problema da prodamo TV prava, a sada dobijamo brojne pozive. Nikada nismo bili u ovakvoj poziciji", rekao je Aleksande Alejnik, PR Fudbalskog saveza Belorusije.

Fudbaler Dinama iz Minska Danilo otkrio je kako lekari itekako paze na zdravlje igrača.

"Lekari u klubu itekako paze na nas. Također, konstantno nam daju savete za higijenu, zdravu ishranu i sve je posvećeno da tome da se igrači osećaju dobro. Svakodnevno nas testiraju, mere nam težinu, temperaturu, sve", rekao je ovaj 30-godišnji fudbaler.

Belorusi i predsednik Lukašenko odbijaju da uvedu restriktivne mere, želi se na sve načine izbeći panika, pa se u ovoj istočnoevropskoj državi regularno igra fudbalski šampionat.

"Svakodnevno procenjujemo situaciju. U potpunosti verujemo u naš zdravstveni sistem i trenutno nema razloga za zaustavljanje takmičenja... Razumemo da je situacija u nekim zemljama jako ozbiljna, ali nakon konsultacija sa odgovornim vlastima u Belorusije došli smo do stava da se liga trenutno može nastaviti." rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Bjelorusije Sergej Žardetski za "ESPN".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track