Najnovije vesti

ANTIĆ GA VRATIO FUDBALU! LEGENDARNI PORTUGALAC: Taman sam jeo i zapalio cigaru, kad mi prilazi MISTER, moraš na teren!
Foto: Nebojša Mandić

SEĆANJA NAVIRU

ANTIĆ GA VRATIO FUDBALU! LEGENDARNI PORTUGALAC: Taman sam jeo i zapalio cigaru, kad mi prilazi MISTER, moraš na teren!

Fudbal

 Smrt Radomira Antića potresla je ceo fudbalski i sportski svet, svi se prisećaju  zajedničkih trenutaka sa njim i upućuju mu poslednje pozdrave.

 

 Jedan od njih je i Paulo Futre, čuveni portuglaski fudbaler, koji se prisetio  trenutka kada je zbog Radomira Antića odlučio da se vrati iz penzije.

On se  povukao u decembru 1997. godine zbog problema s desnim kolenom i krenuo je da radi kao ambasador Atletiko Madrida.

Portugalac je imao naviku da gleda treninge "jorgandžija" i nije ni sanjao da će ponovo zaigrati za voljeni klub.

"Svakog četvrtka sam gledao trening koji je uglavnom bio otvorenog tipa, što znači da su navijači mogli da gledaju. Sedeo sam na klupi, želeo sam da izbegnem gužvu na tribinama, i bio sam punog stomaka jer sam tek završio ručak", seća se Futre u kolumni za "Mundo Deportivo" i dodaje:

"Palim cigaru kada ono prilazi mi Antić i kaže mi: 'Slušaj, plan je bio da na trening dođu neki klinci iz omladinske škole, međutim oni će stići tek za sat vremena. Ne mogu da čekam toliko, potreban mi je igrač za rezervni tim. Ajde obuci trenerku i izađi na teren'. Na to mu odgovaram: 'Mister, pun mi je stomak, nisam trenirao mesecima, nemojte to da mi radite'".

foto: Kurir štampano

Međutim to Radomira nije pokolebalo, Futre je prihvatio da odradi trening.

"Rezerve uvek hoće da pobede prvi tim, ali sam ih sve upozorio da neću mnogo trčati, da mi ne dodaju loptu i da ne pomisle da mi uklizaju. Ali, kako sam uvek bio takmičarski nastrojen... Čim sam pipnuo loptu moje noge su bile uzbuđene i postigao sam dva gola za 20 minuta. Navijači su krenuli da skandiraju moje ime. Bio sam mrtav, jedva sam disao. Čim smo došli u svlačionicu Antić mi je rekao da me želi u timu. Sledećeg dana mediji su odmah počeli da pišu kako se magija vratila na Kalderon".

Futre je prihvatio ponudu Antića i do kraja sezone odigrao je deset utakmica za Atletiko Madrid. "Bio je to romantični povratak. Pokušao sam kasnije u Japanu, ali nije išlo. Ali, ne žalim. Ne možete da zamislite kakav je osećaj bio ponovo igrati na Visente Kalderonu. Počivajte u miru, Mister", emotivno je završio svoju priču Futre.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...