SPREMA SE PRODAJA U ENGLESKOJ: Arapi kupuju Njukasl, već se pominje i trener
Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

završna faza

SPREMA SE PRODAJA U ENGLESKOJ: Arapi kupuju Njukasl, već se pominje i trener

Fudbal -

Dogogodišnji planovi vlasnika Majka Ešlija o prodaji Njukasla, čini se da su pred realizacijom, pošto je arapski konzorcijum je da plati 400 miliona evra za taj engleski fudbalski klub.

Ostrvski mediji prenose da je dogovor dve strane postignut u načelu i da bi Njukasl uskoro mogao da dobije nove vlasnike u grupaciji koju predvodi Amanda Stejvli.

Reč e o bivšem modelu, 47-godišnjoj ženi iz Jorkšira, koja je godinama unazad uspešna u biznis vodama i koja je bila jedan od nezaobilaznih posrednika u prethodnim prodajama britanskih klubova.Sada je Stejvlijeva na čelu grupacije iza koje stoji Saudijski princ Mohamed bin Salman, koji je prošle godine imao ambicije da kupi akcije Mančester junajteda.

Majk Ešli je spreman da pozajmi novac Stejvlijevoj kako bi ona prikupila novac i otkupila svojih deset odsto akcija. Premijer liga trenutno razmatra svu papirologiju i ispituje šta sve stoji iza ove ponude, što je poslednja legalna prepreka pre eventualne transakcije.

Ipak, sva je prilika da bi Njukasl posle 13 godina Ešlijeve vladavine mogao da dobije nove vlasnike. Situacija je takva, da su bukmejkeri na Ostrvu već počeli da spekulišu i ko bi mogao da bude menadžer novog tima Njukasla, podržanog milionima dolara sa Bliskog Istoka.

Veruje se da bi bivši menadžer Juventusa, Masimilijano Alegri mogao da bude idealan kandidat za trenera, kvote da će on biti u toj ulozi su drastično pale, na 7.00.Alegri je bez posla otkako je napustio Juventus u sezoni 2018/19, posle pet titula u Seriji A osvojenih u pet godina.

Rafa Benizet je i dalje po mnogima favorit (kvota 4.00), a od ostalih kandidata pominju se Šon Dajš, Stiven Džerard, Roberto Martinez, Maurisio Početino i Edi Hau.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track