ZVEZDA IZNENADA OSTAJE BEZ MILIONA! Glavni sponzor crveno-belih prekida saradnju?

uf

ZVEZDA IZNENADA OSTAJE BEZ MILIONA! Glavni sponzor crveno-belih prekida saradnju?

Fudbal -

Koronavirus poremetio je, ne samo sport u celom svetu, već i čitavo tržište.

Vrednost akcija mnogih kompanija je pala, pa su iste primorane da preduzimaju određene mere u cilju minimalizacije troškova. Jedna od takvih kompanijа je i ruski Gasprom koji bi zbog cele situacije sa pandemijom možda bio primoran da otkaže i neka dugogodišnja sponzorstva među kojima je i saradnja za FK Crvena zvezda.

"Najvećim delom reči Djukova se odnose na glavnu delatnost kompanije, proizvodnju nafte, a pomenuti konzervatizam se manifestuje u opštoj politici. Naime, Gasprom je sponzor klubovima kao što su Crvena zvezda i Omsk Avangard (hokej). Hokejaški klub ima potencijal za naredne sezone, ali nije jasno zašto je sponzorstvo srpskog kluba potrebno kada znamo da će ceo svet posle pandemije biti u finansijskoj krizi i da će se navijači bojati da idu na tribine. Sasvim je moguće da će Crvena zvezda biti prvi kandidat sa kojim će Gasprom raskinuti saradnju, verovatno privremeno", piše portal "Nevasport.ru".

Crvena zvezda je sa generalnim sponzorom Gaspromom produžila ugovor krajem 2019. do poslednjeg dana 2021, po kojem bi trebalo da dobije osam miliona evra za dve godine.

Gasprom je u Evropi glavni sponzor u Zenitu, Šalkeu, Orenburgu i Crvenoj zvezdi, i među njima je samo ekipa iz Sankt Peterburga sigurna. Jasno je zašto bi se možda čelnici Gasproma odlučili na prekid sradanje baš sa Zvezdom pored gore navedenih klubova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track