KADA NE VERUJEŠ DA TE ZOVE REAL: Čim je čuo glas prekinuo je vezu, pa se Mijatoviću izvinjavao hiljadu puta!
Foto: Starsport©

mladost, ludost

KADA NE VERUJEŠ DA TE ZOVE REAL: Čim je čuo glas prekinuo je vezu, pa se Mijatoviću izvinjavao hiljadu puta!

Fudbal -

Da li vam se nekada desilo da vas pozove nepoznata osoba ili neka važna persona uzornog kolektiva i ponudi vam posao, a vi ga odmah odbijete, misleći da se neko šali?

Upravo to se zbilo tada mladom fudbaleru Herte Kristoferu Skorču, kada ga je za vreme časova u srednjoj školi pozvao u tom momentu sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović.

"Halo? Ovde Predrag Mijatović, sportski direktor Real Madrida. Sviđaš mi se, prijatelju", začulo se s "druge strane žice".

"Ma, da, jeste, kako da ne!", rekao je Skorč i prekinuo vezu.

"Mislio sam da se neko šali, jer sam imao prilično duhovito društvo. Ali, nedugo posle toga zove me moj savetnik i pita me da li je sa mnom sve u redu. Kaže mi da dođem da se vidim s njim u jednom restoranu u Berlinu, kad tamo, za stolom - on sedi s Mijatovićem! Kada sam ih video, prestao sam da dišem! Onda sam Mijatoviću jedno hiljadu puta uputio izvinjenje. Sve sam mu objasnio. On mi je samo rekao da nikada nije doživeo nešto tako, ali da mu je simpatično", otkrio je nemački defanzivac.

U to vreme mladi defanzivac je sa "B" timom Real Madrida potpisao petogodišnji ugovor.

"Ne bih takvu ponudu nikada dobio u Nemačkoj. Prosto, Mijatović mi je rekao da je finansijska konstrukcija tog sporazuma takva da, treba da iskoristim tu mogućnost i oprobam se. Pomislio sam 'Čak i ako ne uspe, Real će postati deo mog života'. Otac mi je posle često govorio 'Već si uradio jednu stvar koju niko ne može da ti oduzme, prvi si igrač iz Istočne Nemačke koji je završio u Realu", smeje se Skorč.

U Realu se nije nametnuo, pa je posle dve godine u Madridu 2009. prešao u Keln. Igrao je potom za Bohum, Duizburg, Energi Kotbus, FSV Frankfurt i Irdingen, a sada kao 31-godišnjak karijeru privodi kraju u nemačkom četvrtoligašu Sarbrikenu, a uživa sa lepšom polovinom, Selin, koja je i sama fudbalerka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track