Najnovije vesti

KAMP NOU DOBIJA SPONZORA: Barselona prodaje prava na ime stadiona za sledeću sezonu u dobrotvorne svrhe!
Foto: Profimedia

KORONAVIRUS

KAMP NOU DOBIJA SPONZORA: Barselona prodaje prava na ime stadiona za sledeću sezonu u dobrotvorne svrhe!

Fudbal
18:02h

Fudbalski klub Barselona prodaće prava na ime stadiona za sledeću sezonu kako bi sakupio novac u borbi protiv koronavirusa.

Izvršni odbor Barselone saopštio je danas da će donirati ce iznos prikupljen od prodaje prava na ime stadiona Kamp Nou za istraživanja i borbu protiv pandemije.

Kamp Nou je najveći stadion u Evropi sa više od 99.000 sedišta i od otvaranja 1957. godine nije imao sponzora.

"Želimo da pošaljemo univerzalnu poruku: Prvi put će neko imati priliku da stavi svoje ime na Kamp Nou, a prihodi će ići celom čovečanstvu, ne samo Barsi. Inicijativa je nastala u vanrednoj situaciji. Mislimo da nam je potreban brz odgovor, stavljajući naš dragulj u službu (borbu)", rekao je potpredsedik kluba Đordi Kardoner agenciji Asošiejted pres.

Stadion će zadržati ime Kamp Nou i još uključiti ime sponzora, saopštio je klub.

Barselona je planirala da sačeka sa prodajom prava na ime stadiona do sezone 2023/2024. Klub je tada naveo da se nada da će dobiti 300 miliona evra plaćenih unapred za 25-godišnji ugovor za plaćanje renoviranja stadiona i drugih objekata.

Kardoner, koji se oporavio od korona virusa, rekao je da ovu dobrotvornu prodaju prava uprava vidi nezavisno od dugoročnog posla od 25 godina, ali da će klub razmotriti priliku ako se pojavi sponzor koji želi da se uključi u dugoročan posao.

On je dodao da Barselona želi da sasluša ponude kompanija i privatnih fondacija i da će razmotriti otvaranje grupi zainteresovanih sponzora koji bi mogli da se udruže i obezbede više sredstava kao pomoć u borbi protiv virusa.

"Kamp Nou šalje S.O.S. Otvoreni smo za sve. Želimo da maksimiziramo ekonomsko učešće i osiguramo da partneri dele naše društvene vrednosti", naveo je Kardoner.

Klupska fondacija i sponzor će odlučiti kako će prikupljeni novac biti iskorišćen.

Španija je jedna od zemalja najpogođenijih korona virusom, više od 20.000 ljudi je umrlo od posledica virusa u toj zemlji. Po broju umrlih Španija je druga u svetu, iza SAD.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja