DAN KADA SE TEATAR SNOVA POKLONIO MAĐIONIČARU! Het-trik Ronalda za aplauze navijača Mančestera! VIDEO
Foto: Profimedia

vremeplov

DAN KADA SE TEATAR SNOVA POKLONIO MAĐIONIČARU! Het-trik Ronalda za aplauze navijača Mančestera! VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan, pre tačno 17 godina, 23. aprila 2003, Mančester Junajted ugostio je Real Madrid na svom ''Teatru snova'' u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Ovaj derbi ostaće upamćen kao jedan od onih u kome je jedan igrač imao možda i najbolji nastup na nekom meču Lige šampiona. Naravno, reč je o Ronaldu, ali onom ''pravom'' iz Brazila.

Brazil je na tom meču upisao het-trik i dobio aplauze domaće publike što je, slobodno možemo reći, retkost u svetu fudbala.

Ronaldo je već u 12. minutu postigao prvi pogodak za vođstvo Reala, ali je Rud van Nistelroj doneo izjednačenje u 43. minutu i tako postavio konačan rezultat pred odlazak na veliki odmor.

U nastavku je nastao pravi šou, a prva zvezda bio je upravo Ronaldo. Brazilac je na startu drugog dela igre postigao svoj drugi pogodak, ali je samo dva minuta kasnije Ivan Elgera postigao autogol za 2:2. Na isteku 60. minuta igre, nova majstorija Brazilca i treće vođstvo Reala - 2:3 na Old Trafordu.

''Đavoli'' su do kraja uspeli potpuno da preokrenu rezultat i pobede zahvaljujući dvostrukom strelcu Dejvidu Bekamu, ali je ipak Real otišao u polufinale pošto je u Madridu slavio rezultatom sa 3:1.

Kako je sve izgledalo pogledajte na sledećem videu. Samo da vas podsetimo, Real je već u narednoj rundi, u polufinalu LŠ, eliminisan od Juventusa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track