FIFA NE MIRUJE: Krovna fudbalska organizacija uvodi nova NEVEROVATNA pravila!
Foto: AP

Noviteti

FIFA NE MIRUJE: Krovna fudbalska organizacija uvodi nova NEVEROVATNA pravila!

Fudbal -

Svetska fudbalska federacija razmatra nova pravila koja bi ekipama omogućila da lakše prođu zgusnut raspored kada takmičenja budu nastavljena

Dok veliki broj ljudi u doba korone pokušava da pronađe način da kako tako ubije vreme, ima i onih koji ne dižu glavu od posla. Takva je situacija i u Svetskoj fudbalskoj organizaciji (FIFA) koja pokušava da iznađe rešenja za što bezbolnije vraćanje fudbalu kada za to dođe vreme. Sada su saopštili da ozbiljno razmatraju mogućnost da ekipama dozvole pet izmena po utakmicama umesto dosadašnje tri.

Ova ideja zapravo bi trebalo da pomogne ekipama da što lakše preguraju zgusnut raspored utakmica koji ih očekuje kada prvenstva budu nastavljena.

Dodato je da ovaj predlog mora da odobri telo IFAB koje donosi odluke o pravilima, ali će zarvšna reč, odnosno konačna odluka biti ostavljena organizatorima takmičenja.

- Svakoj ekipi će biti dopušteno da izvrši pet izmena na utakmici, uz još jednu ukoliko se budu igrali produžeci - stoji u saopštenju FIFA.

Ukoliko ova mera bude usvojena biće u opticaju ove i naredne sezone, a odnosiće se na sve međunarodne susrete do 31. decembra 2021. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track