DA SI IGRAO U ZVEZDI IMAO BI 100 MEČEVA U JUGOSLAVIJI! Hrvat otkrio SKANDALOZNE detalje iz bliske prošlosti! NEPRAVDA
Foto: EPA/ANTONIO BAT

HIT

DA SI IGRAO U ZVEZDI IMAO BI 100 MEČEVA U JUGOSLAVIJI! Hrvat otkrio SKANDALOZNE detalje iz bliske prošlosti! NEPRAVDA

Fudbal -

Nekadašnji hrvatski fudbaler i igrač Dinama Zagreb Marko Mlinarić izjavio je kako je nepravedno bio izostavljen iz reprezentacije Jugoslavije svojevremeno.

Mlinarić je odigrao 17 mečeva za Jugoslaviju, ali mu je ostao žal što nije otišaoi na Mundijal u Španiju 1982. godine.

Bivši vezista zagrebačkog Dinama odluku selektora Miljana Miljanića pripisao je ''klubaštvu.''

- Dinamo je u reprezentaciji uvek bio zapostavljen, od pamtiveka... Od Rude Belina i Lamze pa do Kranjčara. Po čemu je Kranjčar bio lošiji od Pižona Petrovića? Moje nepozivanje na SP 1982. za mene je bila nepravda i bilo mi je jako žao. A i da su me zvali, pitanje je bih li uopšte igrao. Kada sam bio deo Dinamove delegacije kod našeg poverenika u Beogradu Todorovića, fotoreporter Tempa Volter Jadrešin kazao mi je 'Da si igrao za Zvezdu, imao bi 100 nastupa za reprezentaciju - rekao je Mlinarić, a prenosi "Večernji list".

Marinić je bio deo legendarne utakmice Jugoslavije i Bugarske kada je Split ''eksplodirao'' posle gola u poslednjim minutima meča i plasmana na EP.

- I u toj utakmici protiv Bugarske u Splitu igrao sam slabo. A neodlazak na EP u Francusku bio je moja krivica. Uvek sam donosio loše odluke, pa sam tako u januaru 1984. svojevoljno otišao u vojsku. Dinamo je bio protiv toga, Vlatko Marković nije dao. Imao sam sređeno da idem u vojsku u Karlovac, a za par dana u vojnom odseku rekli su mi da su iz Dinama intervenisali i da mogu birati Strumicu, Đakovicu, Prištinu ili Vis. Samo da bih rekao da neću ići. A ja kažem – Vis. I ostanem bez Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara u Los Angelesu. Sam sebe sam eliminisao - otkrio je.

Kurir sport / Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track