SA VELSOM ŽELI U ISTORIJU! Bejl: Ako napustim Real odlazim u Ameriku!
Foto: AP

zna šta hoće

SA VELSOM ŽELI U ISTORIJU! Bejl: Ako napustim Real odlazim u Ameriku!

Fudbal -

Fudbaler Real Madrida Garet Bejl rekao je danas da bi razmislio o prelasku u jedan od američkih klubova u Mejdžor ligi, u slučaju da napusti špansku ekipu.

Bejl nema veliku minutažu kod trenera Zinedina Zidana, a prošlog leta je umalo napustio "Santjago Bernabeu", ali je transfer u kineski Djangsu Suning propao zbog neslaganja oko plate.

Bejl u Realu ima nedelju platu od 600.000 funti i to bi mogla da bude najveća prepreka u pronalaženju novog kluba.

"Definitivno bih bio zainteresovan (za MLS). Zaista mi se svidja liga, tokom godina je porasla i napredovala. Kada igramo sa njihovim klubovima pripremne utakmice one su teške, standard je sve bolji. Klubovi napreduju, stadioni se poboljšavaju. To je liga koja je u naletu i raste. Mislim da sada više igrača žele da dodje u Ameriku i da igra", rekao je Bejl, preneo je Bi-Bi-Bi (BBC).

Pre utakmice reprezentacije Velsa protiv Azerbejdžana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prošlog novembra, Bejl je priznao da ga više uzbuđuje da igra za nacionalni tim nego za Real.

On je proslavio pobedu koja je omogućila Velsu da ode na Evropsko prvenstvo tako što je od navijača uzeo zastavu na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Madrid. Tim redom".

"To je bila šala. Slavili smo kao ekipa i hteo sam da proslavim uspeh sa saigračima. Ljudi to vide kako oni žele, ali na terenu smo slavili kao reprezentacija Velsa i smejali se", naveo je 30-godišnji Bejl.

Na Evropskom prvenstvu koje će se održati narednog leta, Vels će pokušati da ponovi uspeh, ako ne i da poboljša rezultat sa prethodnog iz 2016. godine, kada je predvodjen Krisom Kolmanom stigao do polufinala. Vels je tada izgubio od Portugala, koji je kasnije osvojio turnir.

foto: Reuters

"Želimo da ostvarimo takav rezultat, ako ne i bolji. Mislim da će dodatna godina za pripremu pomoći. Imamo mladi tim, a selektor Rajan Gigs nije bio dugo sa nama. Kada smo išli na Evropsko prvenstvo 2016. godine svi su mislili da nećemo mnogo postići, ali mi smo uvek verovali u sebe, imali smo plan igre i najveći timski duh od svih ekipa u kojima sam igrao", rekao je Bejl.

"Svi smo se slagali, nije bilo grupa, a na terenu smo se branili i napadali sa 11 igrača. Nismo imali sreće da se plasiramo u finale, ali dokazali smo svima da su pogrešili", dodao je Bejl.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track