CELA HRVATSKA JE BRUJALA O TOME! Kapiten Dinama: Takve stvari se rešavaju u četiri zida!
Foto: EPA/PAOLO MAGNI

iznerviran

CELA HRVATSKA JE BRUJALA O TOME! Kapiten Dinama: Takve stvari se rešavaju u četiri zida!

Fudbal -

Arijan Ademi kapiten zagrebačkog Dinama prekinuo je spekulacije i progovorio o burnom proteklom periodu u redovima šampiona Hrvatske.

Klub je na početku pandemije koronavirusa doneo odluku da se svim zaposlenima smanje zarade, što je izazvalo revolt igrača i odlazak trenera Nenada Bjelice.

Ademi je objasnio zašto su igrači tako reagovali

"Najveći problem bio je način na koji je to svlačionici predstavljeno i ishitreno objavljeno ujavnosti bez pregovora. Nismo dobili vreme da se dogovorimo. Svako od nas ima različite ugovore i smatram kako je trebalo više vremena za realizaciju i dogovor. Klub je odlučio da će skratiti mere na šest meseci pod istim uslovima i tražio odgovor: da ili ne! To je bilo malo prenaglo za igrače i izazvalo je pometnju i nemir. Nismo rekli ‘ne’ merama štednje, nego ‘ne’ takvom modelu", rekao je Ademi za "Sportske novosti" i pojasnio:

"Nismo mi bili samo povređeni, nego zbunjeni, jer smo čuli da klub dobro stoji, a povređeni smo bili ishitrenom objavom odluke u javnosti. Razočaran sam izostankom zajedništva. Trebali smo biti nikad bliže u svemu ovome, a ne baciti nas javnosti na volej. Trebali smo pomagati onima koji nemaju, a ove stvari rešavati unutar četiri zida kuće kao porodica. A ne da naš problem čita celo naselje, u našem slučaju cela Hrvatska",

Ipak na kraju je nađen kompromis i dogovor dve strane je postignut.

"Nije to bilo popuštanje, nego pregovaranje. Pregovori su bili dobri. Klub je u pregovorima prihvatio isplatu prethodnog potraživanja prema igračima, a mi smo prihvatili šestomesečnu štednju. Moram napomenuti da je klub takođe izašao ususret pojedinim igračima koji su imali svoje zahteve specifične, jer nemamo svi iste ugovore", zaključio je Ademi za "Sportske novosti

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja