KAKVO PRIZNANJE ZA STRAHINJU PAVLOVIĆA! Mladi igrač Partizana među 22 najprespektivnija fudbalera na svetu!
Foto: Starsport@

U odabranom društvu

KAKVO PRIZNANJE ZA STRAHINJU PAVLOVIĆA! Mladi igrač Partizana među 22 najprespektivnija fudbalera na svetu!

Fudbal -

Renomirani italijanski časopis Gverin sportivo uvrstio je štopera Partizana Strahinju Pavlovića među 22 najperspektivnija fudbalera na svetu.

Naime, u članku koji se bavio supertalentovanim pripadnicima takozvane generacije milenijalaca, sastavljena su dva idealna tima u formaciji 4-3-3.

Popularni Kalaba je u jednoj od tih postava zauzeo poziciju štopera i popunio defanzivnu liniju u kojoj se nalaze Miranda iz Šalkea, Seržinjo Dest iz Ajaksa i velški reprezentativac Ampadu iz Lajpciga. Golman je Rofo iz Boke juniors, u veznom redu su Foden iz Sitija, Gravenberh iz Ajaksa i Kamavinga iz Rena, a u napadačkoj liniji Gabrijel Veron (Brazilac iz Palmeirasa kome je otac dao ime po Argentincu Huanu Sebastijanu Veronu), Holand iz Dortmunda i Ansu Fati iz Barselone.

Nije precizirano da li se radi o prvom i drugom timu, ali imajući u vidu imena igrača sasvim je jasno da bi se Pavlovićeva ekipa poigravala sa postavom u kojoj se nalaze golman Šerpen (Ajaks), defanzivci Patrik (San Paolo), Saliba (Sen-Etjen), Kabak (Šalke) i Hejtor (Internacional), vezisti Šobošlai (Salcburg), Almendra (Boka juniors) i Veršaren (Anderleht), te napadači Grinvud (Man. junajted), Martineli (Arsenal) i Sančo (Dortmund). Gverin sportivo je jedan od najuticajnijih sportskih časopisa koji svake godine tradicionalno dodeljuje nagradu Bravo najboljem mladom fudbaleru na svetu, čime ova priča o Pavloviću još više dobija na značaju. Svakako veliko priznanje i za Partizan, naročito ako se ima u vidu da je u istom članku objavljena lista 101 najboljeg milenijalca na planeti, na kojoj se pored Pavlovića, nalazi i Filip Stevanović.

Anja Vukasinovic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track