GROBARI PAMTE BOMBU ZA TITULU! Raća Petrović SPEKTAKULARNIM golom rešio derbi i ŠAMPIONA! Delijama BOLNA uspomena! VIDEO
Foto: Printscreen YT

NA DANAŠNJI DAN

GROBARI PAMTE BOMBU ZA TITULU! Raća Petrović SPEKTAKULARNIM golom rešio derbi i ŠAMPIONA! Delijama BOLNA uspomena! VIDEO

Fudbal -

Pre tačno 10 godina odigran je 138. večiti derbi u kome je Partizan spektakularnim golom Radosava Petrovića savladao Crvenu zvezdu sa 1:0 i faktički tom pobedom osvojio titulu prvaka Srbije.

Njegova "bomba sa Autokomande", kako je gol vredan titule za Partizan prozvan među navijačima crno-belih, prepričava se i posle decenije.

Zvezda je tokom čitave sezone imala prednost, na kraju je uprava crveno-belih na čelu sa Vladanom Lukićem napravila kobnu grešku i smenila trenera Vladimira Petrovića Pižona u momentu dok je bio 1. na tabeli i umesto njega na klupu postavila Ratka Dostanića, koji je izgubio prednost vrlo brzo, pa je Zvezda na derbi došla sa bodom zaostatka i imperativom pobede.

Stadion je bio krcat, tribine ispunjene nabojem kakav samo derbi koji odlučuje o tituli može da izazove.

U tvrdoj rovovskoj borbi, koju su tog kasnog popodneva vodili puleni Aleksandra Stanojevića i Ratka Dostanića, ključni momenat se dogodio u 73. minutu.

Marko Lomić se spremao da izvede slobodan udarac. Udaljenost je bila prilično velika, oko 40 metara, skroz uz aut liniju. Očekivalo se da će levi bek crno-belih poslati jednu od svojih "kifli" u protivnički kazneni prostor, pa se vićina igrača slila ispred golmana Saše Stamenkovića

Ali, Lomić je imao drugu ideju.

Video je slobodnog Petrovića, kratko odigrao do saigrača, koji se okrenuo, zatim ćušnuo loptu prema golu Crvene zvezde i kada je video da su igrači u crveno-belim dresovima daleko od bloka, opalio. Lopta je u visokom luku putovala 30 metra, sve dok nije preletela Stamenkovića i smestila se ispod prečke u mrežu.

Usledio je neverovatan huk na Jugu, ka kome je istog momenta potrčao Petrović da podeli radost sa Grobarima.

Muk na Severu i opšte slavlje na Jugu, značilo je da će Partizan doći do titule! Upravo se na ovom derbiju i odlučivalo pitanje titule.

Spektakularan gol Radosav Petrovića koji je Grobarima doneo nezaboravno slavlje, a navijačima Zvezde bolnu uspomenu koja ih boli i posle 10 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track