STIGLO I OBRAZLOŽENJE: Primera se nastvalja bez obzira na nove slučajeve Covid 19!
Foto: EPA

doba korone

STIGLO I OBRAZLOŽENJE: Primera se nastvalja bez obzira na nove slučajeve Covid 19!

Fudbal -

Španska fudbalska liga neće promeniti planove o nastavku takmičenja, iako su petorica fudbalera iz klubova prve i druge lige zaraženi korona virusom.

Španska liga je danas potvrdila pet pozitivnih slučajeva, ali je navela da neće promeniti protokol povratka treninzima koji je počeo da se primenjuje prošle nedelje. Fudbaleri većine klubova počeli su prošle nedelje sa individualnim treninzima u trening centrima, posle skoro dva meseca pauze izazvane pandemijom korona virusa.

Taj protokol odborili su nadležni kako bi se "garantovala maksimalna bezbednost fudbalera, trenera i zaposlenih u klubovima".

Liga je saopštila da je upozorila sve da se pridržavaju zdravstvenih i bezbednosnih mera koje su odredili nadležni, kako bi broj zaraženih igrača "ostao na niskom nivou".

Nijedan od petorice nije imao simptome novog virusa i biće im dozvoljeno da treniraju u centrima ako na naredna dva uzastopna testiranja njihovi nalazi budu negativni.

Liga nije navela o kojim igračima je reč, niti iz kojih su klubova. Španski mediji preneli su da se radi o trojici igrača iz prve i dvojici iz druge lige. Nijedan od zaraženih, navodno, nije iz Barselone i Real Madrida.

"Svi ostali fudbaleri bili su negativni", navodi se u saoštenju.

Zaraženi igrači moraju da budu u karantinu i u svojim kućama će samostalno trenirati. Liga će ponuditi testiranje i njihovim porodicama.

Posle individualnih treninga, igrači će trenirati u manjim grupama, a zatim se očekuje da će početi sa ekipnim punim treninzima.

Liga želi da ekipe zajedno treniraju mesec dana pre nego što se nastavi takmičenje. ; Fudbal u Španiji prekinut je sredinom marta, a u Primeri se nadaju da će se sezona nastaviti u junu.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track