RUSI STIGLI U ZVEZDU: Baćuške se slikale pored tenka i videle ušati trofej Lige šampiona! FOTO
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

braća

RUSI STIGLI U ZVEZDU: Baćuške se slikale pored tenka i videle ušati trofej Lige šampiona! FOTO

Fudbal -

Združeni odred Ministarstva odbrane Rusije bio gost FK Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je ugostio združeni odred Ministarstva odbrane Rusije koji je za vreme Vanrednog stanja dezinfikovao bolnice i druge objekte širom Srbije. Tom prilikom gosti iz Rusije posetili su muzej, videli trofej Kupa šampiona i uverili se u veličinu Crvene zvezde. Dragim gostima obezbeđeni su i prigodni pokloni.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

U teškim situacijama kao što je ova, važno je pokazivati ljudsku veličinu i humanost na globalnom niovu. Upravo to je pokazao tim sastavljen od ruskih lekara, epidemiologa i stručnjaka za dezinfekciju koji je delovao širom Srbije u toku Vanrednog stanja izazvanom pandemijom kovid 19 virusa.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ruski stručnjaci za dezinfekciju su danas obišli stadion "Rajko Mitić" i imali priliku da se u muzeju upoznaju sa punim vitranama trofeja koje je Crvena zvezda kao klub osvojila tokom svoje duge i bogate istorije. Najviše pažnje kod njih izazvao je tenk ispred stadiona, kao i pehar Lige šampiona koji je Crvena zvezda osvojila 1991. godine u Bariju.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Predsednik Svetozar Mijailović nije krio zadovljstvo zbog posete uvaženih gostiju. Zahvalio im se na pomoći u ovako teškim i vremenima podsetivši na neraskidivo prijateljstvo dva naroda, napominjući da je u prošlosti i predsednik Rusije Vladimir Putin posetio stadion „Rajko Mitić“, a da je naš generalni sponzor, ruska kompanija Gazprom.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

General-major Mihail Černišov koji predvodi združeni odred Ministarstva odbrane Rusije zahvalio se na gostoprimstvu i istakao:

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Velika nam je čast što smo imali priliku da pomognemo srpskom narodu u ovako teškoj situaciji za ceo svet. Borba protiv neprijatelja kao što je korona virus ujedinila je sve nas i to je bio jedini način da iz ove situacije izađemo kao pobednici. Svi članovi odreda su prvi put posetili Srbiju, ali ako govorimo o sportu kako reprezentativnom, tako i klupskom svi smo upućeni u uspehe koje je Srbija postizala. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku uživo da se uverimo u veličinu Crvene zvezde i da obiđemo stadion „Rajko Mitić“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track