LUKA, SINE, MISLI SAMO NA FUDBAL: Perica Ognjenović dao očinski savet fudbaleru Reala!
Foto: Profimedia

pametan uči na tuđim greškama

LUKA, SINE, MISLI SAMO NA FUDBAL: Perica Ognjenović dao očinski savet fudbaleru Reala!

Fudbal -

Nekadašnji igrač "kraljevskog kluba" veruje da mladi napadač neće doživeti njegovu sudbinu u Madridu

Perica Ognjenović je u svoje vreme bio jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope. Zato i ne čudi što je u velikom transferu iz Crvene zvezde prešao u Real iz Madrida u leto 1999. godine. Umesto da zasija punim sjajem, opila su ga svetla velikoga grada, kako bi se reklo u jednoj našoj pesmi. Čini se da je njegovim stopama krenuo zemljak Luka Jović, pa Real iz Madrida stvarno deluje kao ukleti klub za Srbe.

Perica Ognjenović veruje da Luka Jović neće napraviti grešku i da pognute glave neće napustiti Real iz Madrida.

foto: KURIR

- Poznajem Luku Jovića, ali nisam radio sa njim. Pripada mladoj, talentovanoj generaciji. Mnogo je talentovan, imao je sjajnu sezonu u Nemačkoj, postigao je mnogo golova za Ajntraht. Došao je u Real sa velikom željom i to svi vide. Radi se o kvalitetnom igraču - rekao je Ognjenović za španski list "AS".

Španski novinar insistira da je Luka Jović plaćen 60.000.000 evra, da ima veliku platu, ali da je postigao samo dva gola i da se u Madrid vratio sa povredom zbog koje će odsustvovati do kraja sezone.

- Da budem jasan, Luka Jović ima veliki kvalitet, to svi vide. Sada mora da da sve od sebe. Ipak, niko ne zna šta će se desiti, to zavisi od mnogih faktora. A jedan od njih su povrede. Real je klub koji traži najviše i ume da bude okrutan prema igračima. Ako se neko ne pokaže odmah, dolazi drugi na njegovo mesto.

foto: Profimedia

I Perica Ognjenović je imao nesreću da se povredi u Realu, ali veruje da se Luki Joviću neće desiti ista sudbina. Imao je i nesreću da klub kupi Luisa Figa kada mu je bilo jasno da mora ići. Visente del Boske mu je davao šansu, za razliku od Džona Tošaka.

- I Luki je krenulo sa povredama, ali se nadam da neće proći kao ja. Očekujem da se izleči i da mu krene kako treba. Mene su povrede mučile do kraja karijere, nikada nisam igrao kao u karijeri. Povređivao sam se u Realu, Kajzerslauternu, Dinamu iz Kijeva... Moj stil igre bili su sprintevi, a sa povredom leđa ne možeš da trčiš punom snagom. Imam savet za Jovića.

foto: Profimedia

Očigledno je da Perica Ognjenović nije želeo da imenuje razne faktore koji su uticali na Luku da posle sjajnog transfera posrne, ali je evidentno da je mislio na one koji nemaju veze sa fudbalom.

- Treba da razmišlja samo o fudbalu! Neka se koncentriše na treninge i ne sme da se nervira. Golovi će doći, ne odmah, ali će doći. Koncentracija mora da bude na treninge i na utakmice. Sve ostalo ne treba da ga zanima. Kada si u Realu moraš biti svestan da će biti kritika, da će o tebi pričati dobro i loše. Želim Luki svu sreću i da ga zaobiđu problemi koje sam ja imao - poručio je Perica Ognjenović.

Kurir sport/A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track