MRAČNA STRANA ČUVENOG HRVATA: Trening sa Mandžukićem značilo je da će da boli, svima nam je IŠAO U MESO (VIDEO)
Foto: Reuters

ISKRENI KIRKOF

MRAČNA STRANA ČUVENOG HRVATA: Trening sa Mandžukićem značilo je da će da boli, svima nam je IŠAO U MESO (VIDEO)

Fudbal -

Mario Mandžukić je jedan od najboljih hrvatskih fudbalera, igrao je za mnoge evropske velikane, važan je šraf i u reprezentaciji svoje države.

Ono što nije poznato široj javnosti je Mandžukićeva glad za pobedom u svakom trenutku i, kako priča njegov nekadašnji saigrač iz minhenskog Bajerna Jan Kirkof, činjenica da mu se kada igra ili trenira "spusti roletna".

- Trening utakmica protiv Mandžukića uvek je značila samo bol. Uvek je išao maksimalno, kad god sam hteo da ispucam loptu, on mi je bio na nozi. Ne samo meni, svim defanzivcima je "skakao na leđa", čak ni na treningu nije podnosio da izgubi. Ja sam štoper i stalno sam vodio bitke sa njim. Bilo je baš teško trenirati s njim, jer me je fizički kažnjavao.

Kirkof se prisetio i kako se takav stav nije svideo tadašnjem treneru kluba iz Minhena Pepu Gvardioli.

- Sećam se kao da je danas bilo. Gvardiola mu je prišao i rekao:" Možda bi mogao da prebaciš u nižu brzinu, da ne budeš toliko agresivan na treningu". Možda je baš zbog toga Mariova epizoda u Bajernu bila kratkog veka, ali nema sumnje da se brojnim drugim trenerima njegova upornost veoma svidela.

G. F./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track