ZVONIMIR BOBAN PONOVO ŠOKIRAO SRBE: Evo šta je Hrvat rekao o učešću Srbije na Evropskom prvenstvu 2021!
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

bez ustručavanja

ZVONIMIR BOBAN PONOVO ŠOKIRAO SRBE: Evo šta je Hrvat rekao o učešću Srbije na Evropskom prvenstvu 2021!

Fudbal -

Bivši hrvatski fudbaler smatra da "orlovi" imaju kvalitet da se nađu u grupi sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom.

Zvonimir Boban proteklih dana bio je u žiži srpske i hrvatske javnosti. Zbog poznatih dešavanja na Maksimiru 13. maja 1990. godine kada je mučki udario milicajca na dužnosti Refika Ahmetovića.

Međutim, Zvonimir Boban (51) dao je zanimljiv intervju za portal "Aljazeera Balkans". Posebno se osvrnuo na mogućnost da na Evropskom prvenstvu sledeće godine Srbija bude u istoj grupi sa Hrvatskom, kao i selekcijama Engleske i Češke.

foto: @starsport

- Što se tiče Srbije, voleo bih da prođe baraž i bude deo grupe, a i poseduje kvalitetnu selekciju - ocenio je Boban.

Nekadašnji fudbaler smatra da Srbija u igračima ima veliki potencijal, ali da za razliku od Hrvatske nema kolektivni duh.

foto: Profimedia

- Naša snaga je u jakom takmičarskom duhu koji krasi fudbalsku reprezentaciju. Jednostavno, takav smo narod da moramo ići ka vrhu jer pored tako kvalitetne ekipe sastavljene od asova iz najboljih evropskih klubova, fokusirali smo se na kolektivnu igru. Pogledajmo trenutno jednu Srbiju, Englesku i Nemačku, koje imaju sjajne igrače, ali na terenu nisu pokazale dovoljan kvalitet - smatra Boban.

Posle otkaza u Milanu, nekadašnji sportski direktor "roso-nera" Zvonimir Boban vratio se u FIFA, gde ponovo sarađuje sa Đanijem Infantinom.

Kurir sport/Aljazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track