POKRENUT POSTUPAK: LASK priznao nedopušteni ekipni trening!
Foto: Pritnscreen

PREKRŠILI PROPISE

POKRENUT POSTUPAK: LASK priznao nedopušteni ekipni trening!

Fudbal -

Austrijski fudbalski prvoligaš LASK iz Linca priznao je danas da je održao četiri ekipna trening pre nego što je uopšte dopušteno ponovno zajedničko treniranje svih igrača.

Video snimci o ekipnom treningu LASK-a, u vreme kada je dopušteno samo treniranje po grupama, izazvao je veliko negodovanje kod ostalih klubova austrijske Bundeslige.

Protiv LASK-a pokrenut je postupak pred senatom lige, koji će odlučiti o kazni koja može ići od novčanog kažnjavanja, preko oduzimanja bodova, pa i do izbacivanja iz prve lige.

“Trenirali smo četiri puta uz nepridržavanje pravila o odstojanju”, potvrdio je potpredsednik LASK-a Jirgen Verner na konferenciji za štampu.

On je kazao da je svestan da su napravili glupost, dodajući da su dopustili da se rukovode emocijama.

Kazao je da su u donošenje odluke o ekipnom treningu bili uključeni i trener Valerijen Ismael i igrači.

Predsednik LASK-a Sigmund Gruber tvrdi da je tek u četvrtak od Bundeslige obavešten o nepropisnom ponašanju svog prvog tima.

Kazao je da mu je Verner zbog toga ponudio ostavku, koju je odbio.

Predsednik kluba, koji je ujedno i član Nadzornog odbora Bundeslige, kaže da je zbog ove afere obavestio ligu o stavljanju u mirovanje svoje funkcije.

Ostali klubovi Bundeslige kritikovali su LASK i istakli da su se ponašali mimo fer pleja, i da su želeli da na nepošten način dođu u prednost, trenirajući ekipno, dok drugi poštuju pravila i treniraju još samo grupno.

Inače LASK je trenutno vodeći na tabeli.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track