POSTALA SAM MAMA PREKO NOĆI ZBOG SINIŠE! Emotivna ispovest Mihajlovićeve ćerke: On je HODAJUĆA EMOCIJA!
Foto: Instagram

VELIKI INTERVJU

POSTALA SAM MAMA PREKO NOĆI ZBOG SINIŠE! Emotivna ispovest Mihajlovićeve ćerke: On je HODAJUĆA EMOCIJA!

Fudbal -

Izašla je iz štampe knjiga "Siniša, moj otac" Viktorije Mihajlović u kojem opisuje kako su ona i porodica prolazili kroz najteže dane tokom lečenja njenog oca od leukemije.

U velikom intervjuu za Tutosport, Viktorija kaže da je rasla i sazrevala brže od trenutka kada je saznala da ocu sledi teška borba za život.

- Želela sam da pokažem u drugu stranu mog oca. Njega uvek posmatraju kao vojnika, snažnog čoveka čvrstog karaktera, za neke čak i gadan, hladnog. Umesto toga htela sam da otkrijem velikodušnost i dobrotu, koje su, zapravo, njegove glavne osobine. Da, naravno, ako ga poznajete videćete da je pomalo povučen zbog iskustva koje je imao i zbog toga gde se rodio. Njegova kultura je drugačija, čak je i moja baka takva. zato sam osećala potrebu da svima kažem ko je Siniša Mihajlović u stvari. Postoje mladi ljudi koji me prate na društvenim mrežama i često ne razumeju razliku između stvarnog i virtualnog sveta. Mnogima sam idol, ali ovom pričom sam želela da im pokažem da sam sasvim normalna osoba koja živi tuđe probleme, ima prepirke sa roditeljima i probleme u školovanju. Mislim da je ova knjiga prilika da se pokaže kako se porodica suočila sa tatinom iznenadnom bolešću i kako moramo i možemo reagovati u takvim trenucima - rekla je Viktorija Mihajlović.

foto: Printscreen/Instagram

Da li vas je nešto plašila pre nego što ste počeli da pišete?

- Plašila sam se da ne padnem u nesvest od emocija koje sam ranije doživela. Radila sam to tokom celog toga lečenja i bilo je tako teško, ali bila je na neki način to i terapija, jer mi je omogućilo da izbacim sve iz sebe.

Da li se sećate kada ste prvi put shvatili da ste odrasli i oprostili od lika devojčice Viki?

- Da, bilo je to onda kada nam je otac javio da je bolestan. Oduvek sam živela u prelepoj porodici, uvek zaštićena, bez ozbiljnih testova u životu. Bila sam devojka od 20 godina koja je radila i gluposti, učila, izlazila sa drugaricama... Velika odgovornost mi počinje kada mama, čuvši loše vesti, odlazi sa sestrom u Rim, a ja ostajem sa mlađom braćom na Sardiniji. Sa braćom od 19 i 18 godina, najmlađim od 13 godina plus njegov drug, postala sam im mama.

foto: Pritnscreen/Instagram, AP

Ako zamislite sebe u ulozi majke, da li ćete biti roditelj koji se ponaša zaštitnički ili će dozvoljavati slobodu detetu?

- Moj otac mi je uvek govorio - "neću vam kupiti psa, jer ne biste znali da se nositi s njim." Zamislte da imate sina? Ne znam ni sebe da čuvam, ali moja najveća želja je da osnujem porodicu i postanem majka. Ali, sa manje dece, nikako pet! Vidim sebe u budućnosti da sam završila fakultet, da sam srećna sa osobom sa kojom bih stvarala dom.

foto: Pritnscreen/Instagram

U knjizi ste se prisetili očeve priče da je za Božić mogao da bira između jabuke, banane i narandže kao poklon. Koji biste mu poklon vi dali?

- Želela bih da mu celi život bude neprekidno zadovoljstvo, puno iznenađenja i strasti, čak i za jednostavne stvari poput svežeg zraka u prirodi. Nakon vremena provedenog u bolesničkoj sobi, sve najbolje neka ima u životu.

Napisali ste da je otac postao hodajuća emocija. Da li se mnogo promenio?

- Da, naravno! Želim da se svakodnevno uzbuđuje i da pokazuje uvek kakav je. Tako je dobro!

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track