MAŽIĆU, MAŽIĆU GDE SU TI OČI BILE U KIJEVU: Italijan KJELINI podsetio na duel Ramos - Salah u finalu Lige šampiona 2018.
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Italijansko shvatanje fudbala

MAŽIĆU, MAŽIĆU GDE SU TI OČI BILE U KIJEVU: Italijan KJELINI podsetio na duel Ramos - Salah u finalu Lige šampiona 2018.

Fudbal -

Iskusni Italijan Đorđo Kjelini napisao je autobiografsko delo u kojem se dotakao igračkih kvaliteta Serhija Ramosa i jednog važnog detalja iz njegove karijere.

Kjelini, kao defanzivac, smatra da je Ramos namerno faulirao u Mohameda Salaha u finalu Lige šampiona u Kijevu, ali ga ne optužuje za nanošenje teške povrede ramena, već to naziva majstorskim potezom Španca.

Sporan detalj se dogodio u 26. minutu, a nekoliko minuta kasnije usled velikih bolova, Egipćanin je napustio igru kod rezultata 0:0.

- Ramos je najbolji štoper sveta. Za njega kažu da je impulsivan igrač i da "preko" njega Real primi osam do deset golova po sezoni. Ali, on je izuzetan tehnički, lako bi mogao da bude i napadač - napisao je Kjelini.

foto: Printskrin

- Ramos ima dve karakteristike koje nema nijedan drugi igrač na njegovoj poziciji. On zna da odigra ključnu ulogu u velikim mečevima, u stanju je da povredi protivnika nekim đavolskim trikom. Majstorski je povredio Salaha u finalu Lige šampiona 2018. godine. Uvek je govorio da to nije namerno, a znao je da u devet od deset slučajeva, kada padaš i ne puštaš ruku protivniku, rizikuješ da mu je polomiš.

Zanimljivost finala u Kijevu je da su ga odlučile dve katastrofalne reakcije golmana Liverpula Karijusa, koji je prvi gol primio tako što mu je, košarkaškim rečnikom opisano, Benzema "lupio bananu" na pokušaj da proigra svog štopera. Drugi put je bio u centru pažnje kod udarca Bejla sa 35 metara, kada mu lopta prošla kroz ruke, dok je kod "makazica" Velšanina bio potpuno nemoćan.

Ipak, najvažniji detalj bio je duel Ramosa i Salaha u 26. minutu i izlazak iz igre Egipćanina, najboljeg fudbalera Liverpula te sezone, u 31. minutu meča.

Ključno pitanje za Kjelinija bi zato glasilo: Da li bi o Ramosu imao tako visoko mišljenje da je sudija finala u Kijevu Milorad Mažić osetio nameru Španca da povredi Salaha i pokazao mu zbog toga crveni karton?

foto: AP

Po opštoj oceni Mažić je sa svojim pomoćnicima Ristićem i Đurđevićem odlično odradio posao, jer je i poraženoj strani bilo besmisleno da odgovornost prebacuje na arbitražu posle kardinalnih procena Nemca Karijusa.

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track