KO JE OD ZVEZDINIH KLINACA ODUŠEVIO DEKIJA: Radulovića, Katića, Babića i Blagojevića je milina gledati!
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Sve biser do bisera

KO JE OD ZVEZDINIH KLINACA ODUŠEVIO DEKIJA: Radulovića, Katića, Babića i Blagojevića je milina gledati!

Fudbal -

Crveno-beli u omladincima imaju zavidan potencijal, četvorica fudbalera već kucaju na vrata prvog tima

Koga je Dejan Stanković zapazio od omladinaca? I ko bi uskoro mogao da se nađe na treninzima prvog tima Crvene zvezde? To su pitanja koja muče sve navijače crveno-belih posle utakmice prvotimaca i juniora u subotu ujutro, koju je A tim rešio u svoju korist, rezultatom 3:0.

Treninzima prvog tima priključeni su Andrija Katić, Uroš Blagojević i Ilija Babić. I sva trojica su pokazali vrhunski potencijal, odnosno bili među najboljima u ekipi juniora. Ali, kvalitet su pokazali i Andrija Radulović, te dvojica štopera Aleksandra Lukića i Mirka Milikića.

foto: FK Crvena zvezda

Golman Andrija Katić bio je najzapaženiji akter na utakmici. Plenio je sigurnim intervencijama, smirenošću u situacijama "jedan na jedan" iz kojih je izlazio kao pobednik. Već sada je izvesno da Crvena zvezda u njemu dobija velikog golmana, pravog naslednika Milana Borjana.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Uroš Blagojević zaključao je levu stranu terena. Mladi i visoki levi bek Crvene zvezde isticao se sigurnom igrom, tačnim pasom, odličnim pozicioniranjem i trčanjem. Jeste da mu nedostaje iskustvo, ali mladi Blagojević ima sve preduslove da uspe i da od leta postane član prvog tima crveno-belih.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ilija Babić bio je jedan od najpožrtvovanijih na terenu. Nije se libio da uđe u duel sa daleko iskusnijim i snažnijim prvotimcima. Pokazao je da najviše može da pruži na boku i da je pred njim lepa budućnost.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Andrija Radulović pravi je Zvezdin biser! Evidentno je da mu još nedostaju "fizikalije", ali kada uzme loptu, njega je teško zaustaviti. Vidi se da momak "zna fudbala". Budućnost svakako pripada njemu, ima levu nogu, pristojan šut, precizan centaršut... Milina za gledati.

Svakako treba pomeuti i dvojicu defanzivaca Aleksandra Lukića i Mirka Milikića. Obojica su pokazali potencijal, ali i potvrdili da je pred njima lepa budućnost uz veliki rad i odricanje. Visinu, hitrinu, skok igru, mirnoću imaju, sada sve to treba nadograditi i dovesti na jedan viši nivo, potreban u seniorskom fudbalu. Deluje izvesno da su im potrebne utakmice da očvrsnu, svakako jedna ili dve sezone u Grafičaru.

Konačan sud doneće Dejan Stanković, a svi klinci iz Zvezdinog juiorskog pogona imaju čemu da se nadaju. Oni koji budu odabrani provešće leto na pripremama sa prvim timom na Divčibarama, oni drugi, ne treba da klonu, već da nastave još bolje da rade, vreme i godine su tek pred njima.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track