RUSI TRAŽILI GROFU DA URADI TEST ZA KORONU: Bivši trener Zvezde mora biti zdrav da bi se vratio na posao!
Foto: http://www.kc-camapa.ru

mere bezbednosti

RUSI TRAŽILI GROFU DA URADI TEST ZA KORONU: Bivši trener Zvezde mora biti zdrav da bi se vratio na posao!

Fudbal -

Miodrag Božović trebalo bi u Samaru da stigne u petak 22. maja

Miodrag Božović uskoro bi trebalo da se vrati u Rusiju i preuzme ekipu Krila Sovjetov. Nekadašnji strateg Crvene zvezde proveo je pauzu zbog koronavirusa u Srbiji, a sada ga čeka povratak u Samaru.

Rusko fudbalsko prvenstvo trebalo bi da bude nastavljeno 21. juna, a Božović bi trebalo uskor da preuzme brigu o ekipi. Sa domaćim igračima radili su Saša Petrović i Sergej Kornilenko koji su ostali u Samari, dok bi sa Grofom trebalo da se vrate Vojo Ćalov i Milorad Bajović.

foto: Privatna Arhiva

- U Srbiji sam. Povratak u Rusiju čeka me 22. maja, tada bi trebalo da se vratim sa svojim pomoćnicima. Za svaki slučaj, danas sam obavio test na koronavirus. Rezultati će biti gotovi pred put - rekao je Miodrag Božović ruskim medijima.

Krila Sovjetov nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli sa 22 boda iz 22 utakmice. Prema planu, preostalih osam kola biće odigrano tokom tačno mesec dana i šampionat će biti završen 22. jula. Odlučeno je i da dva najbolja kluba iz drugog ranga takmičenja izbore plasman u elitu, ali pod uslovom da ispunjavaju kriterijume za licencu. U suprotnom, zameniće ih drugi, a prioritet imaju klubovi koji zauzmu 15. i 16. mesto u Premijer ligi.

Sve utakmice nastavka ruskog prvenstva biće igrane pred praznim tribinama. Usvojena je i odluka FIFA po kojoj će timovi po meču moći da naprave po pet izmena.

Borba za titulu je gotovo rešena, jer Zenit, tim Branislava Ivanovića, ima devet bodova viška u odnosu na Lokomotivu iz Moskve i Krasnodar. Bitka za opstanak biće krajnje neizvesna, jer je neposredno ugroženo čak 10 od 16 klubova, među njima je i Krila Sovjetov.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track