PREVARA OD MILION I PO EVRA: Kladionice primale uplate, a utakmica nije odigrana! Objašnjenje advokata URNEBESNO
Foto: Marina Lopičić

policija češlja sve

PREVARA OD MILION I PO EVRA: Kladionice primale uplate, a utakmica nije odigrana! Objašnjenje advokata URNEBESNO

Fudbal -

Brazilske vlasti pokrenule su opsežnu istragu zbog sumnji da je u tamošnjim kladionicama primljen veliki broj uplata na utakmicu koja se uopšte nije ni igrala, a da istražitelji "češljaju" papire potrvdili su Helio Kuri i Mišel Ramaljo, predsednici fudbalskih federacija Parane i Paraiba.

Kako pišu tamošnji mediji utakmica je navodno odigrana 25. marta između niželigaša Andrausa iz Kampo Larga, Parana, i Gremija Serana iz Paraibe i to kada je u ovoj zemlji već uveliko bilo proglašeno vanredno stanje i zabranjeni svi događaji. U nekoliko kladionica uplaćeno je gotovo milion i po evra, međutim sada postoje sumnje da li je samog meča uopšte i bilo, pošto ne postoji nikakav pisani trag poput protokola i zapisnika delegata, prenose mediji.

Advokat Andrausa Marlus Daledon je istakao da je njegov klub organizovao utakmicu kako bi skautirao igrače iz Serane, ali nema dokaz za to. Zastupnik druge strane, Lukas Bazera, tvrdi da utakmicu jesu igrali, ali da je na terenu bio veliki broj igrača koji nisu članovi njihovog kluba.

Saslušan je veliki broj svedoka, svi tvrde da je utakmica odigrana, ali da nije bila zvanična, već prijateljska, na koju je moglo da se opkladi kod 200 bukmejkera.

Zanimljivo je da Brazil nije jedini za koje se sumnja da su igrane fantomske utakmice koje su bile u on-lajn ponudi, već je toga bilo i u Ukrajini i Rusiji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track