ALBANAC SA KOSOVA IZAZVAO SKANDAL U HRVATSKOJ: Pozirao kao Šaćiri i Džaka, a onda nokautirao protivničkog fudbalera
Foto: Profimedia

podigao veliku prašinu

ALBANAC SA KOSOVA IZAZVAO SKANDAL U HRVATSKOJ: Pozirao kao Šaćiri i Džaka, a onda nokautirao protivničkog fudbalera

Fudbal -

Nemile scene viđene su polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske između fudbalera Rijeke i Osijeka, koje su domaći fidbaleri posle preokreta dobili sa 3:2, a u kojima su se igrači oba tima sukobili prvo na terenu, a potom i ispred svlačionice u gde je igrač Osijeka Eros Grezda udario u glavu Antonija Čolaka iz Rijeke.

Grezda, koji nastupa za reprezentaciju Albanije, za koju je sakupio 12 mečeva i postigao jedan gol, rođen je u Đakovici na Kosovu i istakao je da je tokom meča, kao i nakon toga vređan na nacionalnoj osnovi i da je na to posebno osetljiv.

- Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na terenu da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada te uz sve to netko vređa i omalovažava. Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv.

Grezda ističe da dugo živi u Hrvatskoj, da izmiruje porez i da ne zaslužuje da ga neko vređa na nacionalnoj osnovi, te da će preduzeti pravne korake da zaštiti čast i ugled. Na Instagramu ima i fotografiju sa treninga Osijeka gde pozira sa prekrštenim rukama i gestikulira albanskog orla po ugledu na Šaćirija i Džaku kada su slavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

Monday training ⚽️?⚪?

A post shared by Eros Grezda (@erosgrezda) on

- Toga je bilo tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po njenom završetku, dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojeg je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, sve vreme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već mnogo godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovde, te je zadnje što zaslužujem da me neko omalovažava i vređa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću, u skladu s tim, preduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled - naveo je Eros Grezda u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track