OVUSU ŠOKIRAO SRBE: Bivši fudbaler Čukaričkog i Radnika tvrdi da je vređan na rasnoj osnovi u Beogradu!
Foto: www.fkcukaricki.com

neverovatno

OVUSU ŠOKIRAO SRBE: Bivši fudbaler Čukaričkog i Radnika tvrdi da je vređan na rasnoj osnovi u Beogradu!

Fudbal -

Samuel Ovusu tvrdi da je imao neprijatno iskustvo dok je igrao u našoj zemlji

Fudbaler Samuel Ovusu šokirao je Srbiju i Srbe! Nekadašnji fudbaler Radnika iz Surdulice i Čukaričkog rekao je da je trpeo uvrede na rasnoj osnovi dok je igrao u Srbiji?!

Povodom smrti Džordža Flojda, Afroamerikanca u SAD, brojni sportisti organizovali su interaktivne intervjue sa obožavaocima na društvenim mrežama. Tako je i Samuel Ovusu odgovarao na pitanja fanova kluba Vižn iz Akre u Gani u kojem je počeo karijeru.

foto: www.fkcukaricki.com

Jedno od pitanja za Ovusua, bilo je, da li je i kada doživljavao uvrede zbog boje svoje kože tokom karijere.

- Da, bio sam rasno zlostavljan, nekoliko puta u karijeri. Posebno tokom igračkih dana provedenih u Srbiji. To je bilo baš neprijatno iskustvo za mene. Potrebno je da budeš mentalno čvrst da bi prebrodio takve trenutke - rekao je Samuel Ovusu, a preneli svi mediji u Gani.

foto: www.fkcukaricki.com

Samuel Ovusu je fudbasko ime stekao baš u Srbiji, a potom i dobro unovčio karijeru. Za Radnik iz Surdulice igrao je od 2014. do 2016. godine, kada je prodat u turski Genčlerberligi za 200.000 evra. Posle samo jedne sezone u Turskoj, opet se vratio u Srbiju potpisavši za Čukarički. čiji je dres nosio od 2017. fo 2019. godine. Tada je napravio najunosniji transfer u svojoj karijeri, pošto je za 1.500.000 evra pojačao klub Al Fejha iz Saudijske Arabije. Tim ugovorom rešio je sve svoje, ali i finansijske probleme porodice.

Zbog sjajnih partija u dresu Čukaričkog, Samuel Ovusu je dobio i poziv za reprezentaciju Gane, za koju je upisao osam utakmica.

Kurir sport / www.ghanaweb.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track