RAŠFORD BIJE BITKU ZA GLADNU DECU ENGLESKE! Prikupio više od 22 milona evra, traži da država pomogne siromašne!
Foto: EPA/PETER POWELL

SVAKA ČAST

RAŠFORD BIJE BITKU ZA GLADNU DECU ENGLESKE! Prikupio više od 22 milona evra, traži da država pomogne siromašne!

Fudbal -

Fudbaler Mančeste junajteda Markus Rašford oduševio je planetu kada je donirao više od 22 miliona evra kako bi se obezbedila hrana za najmlađe u Engleskoj, a sada poziva Vladu da preinači odluku da besplatnu hranu ukine tokom letnjeg raspusta.

Ministarstvo za obrazovanje Velike Britanije reagovalo je na apel i emotivnu molbu Rašforda, tvrdeći da su sredstva za pomoć ugroženim porodicama spremna.

- Kako se škole šire i otvaraju se njihove kuhinje, očekujemo da škole postave pakete sa hranom dostupnim za prikupljanje ili dostavu za decu koja ispunjavaju uslove za besplatan školski obrok i koja se još uvek ne mogu vratiti u školu. Tamo gde je to moguće, škole mogu i dalje davati vaučere kvalifikovanim učenicima - stoji u saopštenju, a navodi se da je odvojeno 70 miliona evra za te potrebe.

foto: Profimedia

Ubrzo je usledila i reakcija fudbalera koji je pokrenuo celu priču:

- Ovo je Engleska 2020. godine i ovo je pitanje koje treba hitnu pomoć. Slušao sam roditelje koji se bore sa depresijom jer zbog poseldica virusa nemaju posao, pa ne mogu da obezbede najosnovnije svojim porodicama. Tako nešto ne sme da se događa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track