KOMEDIJA ILI PRVA LIGA SRBIJE? U Superligu ulazi onaj ko više plati, koga briga imaš li stadion ili ne!?
Foto: Starsport

presedan

KOMEDIJA ILI PRVA LIGA SRBIJE? U Superligu ulazi onaj ko više plati, koga briga imaš li stadion ili ne!?

Fudbal -

Fudbaleri FK Zlatibora iz Čajetine pobedom u Lazarevcu protiv Kolubare rezultatom 2:1 (0:0) obezbedili su plasman u najelitnije fudbalsko takmičenje u Srbiji - Superligu.

Zlatibor je mečeve kao domaćin u Prvoj ligi Srbije igrao na ''Švajcariji'' koja za sada ne ispunjava kriterijume za Superligu Srbije. U međuvremenu, dok najlepši stadion na Zlatiboru ne bude renoviran, baš kao što se i nagađalo danima unazad, Zlatiborci će najbolje ekipe Srbije ugostiti na gradskom stadionu u Užicu - Begluku.

Ovu informaciju potvrdio je za lokalne medije i prvi čovek FK Zlatibor koji je izjavio da će Zlatibor utakmice Superlige igrati na stadionu u Užicu, dok se tereni na Švajcariji u svemu ne dovedu u funkciju da se na njima mogu igrati utakmice Superlige.

foto: FK Sloboda

Fudbalski klub sa najpopularnije srpske planine će tako za samo četiri godine od zonske lige ''Drina'' doći do najelitnije takmičenja u Srbiji.

Da se ''Begluk'' sprema za Superligu dokaz je i činjenica da su još pre nekoliko dana čelnici FSS dolazili u Užice kako bi ''ispitali'' teren za ugradnju VAR tehnologiju koja će od sezone 2021/22 biti obavezna na svim superligaškim stadionima, kako je danas i zvanično potvrđeno iz FSS. Dobra vest za Užičane je svakako vraćanje superligaškog fudbala u taj grad, ali ovog puta zahvaljujući komšijama sa planine.

Ipak, muku sa stadionom ne muči samo FK Zlatibor. Naime, ekipa koja je trenutno lider u Prvoj ligi Srbije, tim Grafičara, takođe nema stadion koji ispunjava sve kriterijume koje zahteva Superliga. Nezvanična filijala Crvene zvezde krenula je u renoviranje beogradskog stadion, ali kako Kurir saznaje Grafičar će iz moralnih razloga i potencijalnog sukoba interesa odustati od Superlige, pa će to mesto preuzeti neka druga ekipa.

Prema novom pravilniku FSS koji je donesen pre samo nekoliko dana, a koji je promenjen usled situacije oko pandemije koronavirusa, ekipa koja ponudi najviše novca zauzeće mesto kluba koji odustane od takmičenja. U ovom slučaju, to će biti Grafičar, pa će neko drugi iz Prve lige zauzeti to njegovo mesto.

foto: FK Grafićar / Fb

Kako Kurir saznaje, najozbiljniji kandidat za to mesto je Novi Pazar koji je finansijski trenutno jedan od najstabilnijih klubova u Srbiji, a upravo to je ono što je potrebno čelnicima FSS kao jedan vid garancije kvaliteta najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Takođe, prema novim pravilima u Superligu Srbije ući će čak četiri ekipe, pa s obzirom na stanje na tabeli to će biti još Metalac iz Gornjeg Milanovca, kao i Bačka iz Bačke Palanke, ukoliko ponovo ne dođe do promena.

Obe ekipe već imaju iskustva u ovom rangu takmičenja, pa verujemo da je povratak u Superligu za njih bio svakako primarni cilj ove sezone.

foto: Fonet

Jasno je da je koronavirus poremetio dosta stvari u svetu sporta i da se takmičenja okončavaju na svakojake načine, ali ovo što se dešava u Prvoj ligi Srbije je presedan, da ne kažemo - komedija.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track