TEŽAK KIKS MILIONERA! Majnc na gostovanju rutinski savladao favorizovani Dortmund! VIDEO
Foto: EPA

BUNDESLIGA

TEŽAK KIKS MILIONERA! Majnc na gostovanju rutinski savladao favorizovani Dortmund! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Majnca pobedili su večeras u Dortmundu domaću Borusiju sa 2:0, u utakmici 32. kola Bundeslige i osvojili važne bodove u borbi za opstanak.

Majnc je poveo u 33. minutu golom Džonatana Burkarda, a pobedu je obezbedio Žan-Filip Mateta u 49. minutu iz penala.

Majnc je ostvario 10. pobedu i prvi je iznad zone ispadanja, na 15. mestu sa 34 boda, pet više od Fortune koja se nalazi na poziciji koja vodi u baraž. Borusija Dortmund je pretrpela šesti poraz i ima 66 bodova, 10 manje od Bajerna iz Minhena, koji je juče odbranio titulu. ; Bajer Leverkuzen pobedio je na svom terenu Keln sa 3:1. Domaći su poveli golom Svena Bendera u sedmom minutu, a prednost je udvostručio Kaj Haverc u 40. Gol za Keln postigao je Sebastijan Bornau u 59. minutu, a konačan rezultat postavio je Musa Dijabi u 83. minutu.

Leverkuzen je četvrti na tabeli sa 60 bodova, tri manje od Lajpciga, koji je odigrao nerešeno 2:2 sa Fortunom, ali i bodom više od četvrtoplasirane Borusije Menhengladbah. Keln je nastavio niz bez pobede i zauzima 13. mesto sa 35 bodova.

Hofenhajm je kao gost pobedio Augsburg sa 3:1 i popeo se na sedmo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, dok je ranije danas Ajntraht na svom terenu pobedio Šalke sa 2:1.

1 / 5 Foto: EPA

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track