NIKOLA MILENKOVIĆ BIRA MILAN ILI PSŽ: Evo zašto PARTIZAN navija da se BLEKI odluči za PARIZ
Foto: Profimedia

Pare, pare

NIKOLA MILENKOVIĆ BIRA MILAN ILI PSŽ: Evo zašto PARTIZAN navija da se BLEKI odluči za PARIZ

Fudbal -

Ovo leto mogli bi da predstavlja raskrnicu u karijeri štopera reprezentacije Srbije i Fjorentine Nikole Milenkovića.

Zasad su jasno vidljiva tri puta: odlazak u Milano ili PSŽ, kao i produženje ugovora sa "ljubičastima".

Ako izabere prelazak u Milano, zamišljeno je da zajedno sa saigračem iz reprezentacije i vršnjakom Lukom Jovićem bude osnova novog početka "rosonera".

foto: Profimedia

Ukoliko mu svetla Pariza budu primamljivija, biće deo gotovog projekta u kojem će zauzeti mesto ili dosadašnjeg kapitena i štopera Tijaga Silve ili desnog beka Tomasa Menijea, koji sigurno napuštaju "svece".

U oba slučaja Fjorentina će za svog igrača koji je 2017. godine prešao iz Partizana dobiti između 35 i 40 miliona evra, pa je iz ugla kluba iz Firence gotovo isto kojem će se jatu prikloniti Milenković. Nije, međutim, Partizanu svejedno da li će biti Italija ili Francuska.

foto: Reuters

Ako pojača Milan, crno-beli ne mogu da računaju na raspodelu "procenta solidarnosti", jer propisi FIFA kažu da se pet odsto od transfera raspoređuje u određenim delovima svim klubovima u kojima je igrač nastupao od 12. do 23. godine, samo ukoliko se promeni zemlju. Dakle, Partizan će zaraditi solidan novac ako Milenković nastavi karijeru u PSŽ.

Koliko bi to tačno bilo para za Partizan, teško je reći. Sigurno bi u raspodeli pored crno-belih učestvovala Fjorentina, koja ga je razvijala od njegove 20. do 23. godine i za svaku od tih sezona joj sleduje po deset odsto od kolača koji se deli.

Ukoliko preostalih 70 odsto pripada samo Partizanu, a obeštećenje bude ukupno 40 miliona evra, u tom slučaju crno-beli bi zaradili 1.400.000 evra.

Pa, malo li je?!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track