KAKO JE 15-GODIŠNJI LUKA RASPAMETIO FUDBALSKI SVET On je čudo od deteta! Novi Mesi! NAJMLAĐI DEBITANT U ISTORIJI LA LIGE
Foto: Profimedia

oborio rekord star 80 godina

KAKO JE 15-GODIŠNJI LUKA RASPAMETIO FUDBALSKI SVET On je čudo od deteta! Novi Mesi! NAJMLAĐI DEBITANT U ISTORIJI LA LIGE

Fudbal -

Supertalentovani vezista Majorke, Luka Romero,u sredu je ušao u istoriju španske La Lige, pošto je postao najmlađi debitant u ovom takmičenju.

Sa 15 godina i 230 dana popularni "meksički Mesi" srušio je rekord star 80 godina, koji je pre njega držao Fransisko Bao Rodriges Sanson. On je u dresu Selte debitovao sa 15 godina i 255 dana.

On je debitovao na meču protiv velikog Real Madrida.

Luka je biser Majkorke. Pomoćni trener Dani Pendin ima samo reči hvale za ovog 15-godišnjaka.

"Luka je levonog, brz je, pametan, razigran, konkurentan. To je prototip argentinske desetke. Pirmetili smo ga kad je imao 12, ali nismo hteli da ga gurnemo prerano jer treba brinuti o njemu. Gledali smo ga kako igra, radio je neverovatne stvari s loptom za svoj uzrast, ali fizički nije u potpunosti dorastao i mogao je da ima problema ako prerano počne da igra sa igračima iz prve lige", kaže Pendin i dodaje:

"Danas kad ga gledamo, kad vidimo njegova stopala, njegovo tijelo, vidimo da je počeo da se formira. A činjenica da mu je otac fudbaler, pomaže mu puno".

foto: Profimedia

Zanimljivo, Luka ima tri državljanstva: meksičko, argentinsko i špansko.

On je 2004. godine rođen u Meksiku, gde je njegov tata u tom momentu igrao fudbal. Roditelji su mu poreklom iz Argentine, pa ima argentinski pasoš, a dobio je i špansko državljanstvo, jer od 2007. godine živi u toj zemlji.

Nadimak mu je "meksički Mesi", ali on je odlučio da igra za Argentinu. Već je odigrao jedan meč za U17 reprezentaciju Gaučosa.

Arsenal je vezao dva poraza, očajan je u odbrani, pa su i kec i dvojka poravnati na 2,70. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Sautempton – Čelsi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track