šesti put

RUSI I SRBI, BRAĆA ZAUVEK: Navijači Zenita i ove godine za Vidovdan poslali pomoć za Kosovo i Metohiju! VIDEO

Fudbal -

Iako su bili sprečeni da dođu zbog koronavirusa simpatizeri kluba iz Sankt Peterburga pronašli način da obraduju mališane

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga iz Srbije, u ime simpatizera ovog kluba iz Rusije, posetili su Srbe na Kosovu i Metohiji za Vidovdan. Već šestu godinu zaredom Rusi iz Sankt Peterburga poslali su humanitarnu pomoć srpskom narodu.

foto: Privatna Arhiva

Pandemija koronavirusa sprečila je Ruse da dođu na svetu srpsku zemlju, ali su oni pronašli način da ne prekinu tradiciju.

U osnovnoj školi "Sveti kralj Milutin" u Gračanici simpatizeri Zenita podelili su srpskoj deci majice sa oznakama ruskog kluba i imali veoma prijatan susret i druženje sa nastavničkim kadrom.

Navijači Zenita i školarci su zapevali srpske pesme posvećene Kosovu i Metohiji. Taj trenutak bio je prilično emotivan, kako za goste, tako i za domaćine. Posle susreta sa decom, toga posetili su Gazimestan.

foto: Privatna Arhiva

Prethodnih godina navijači Zenita donosili su novčane priloge za srpske manastire u Metohiji koje od albanskih napada čuvaju pripadnici KFOR.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track