RODITELJI ME DAVE VEĆ 30 GODINA: Bufon otkrio planove po okončanju karijere
Foto: AP

ima cilj pred sobom

RODITELJI ME DAVE VEĆ 30 GODINA: Bufon otkrio planove po okončanju karijere

Fudbal -

Legendarni Đanluiđi Bufon planira da još godinu dana čuva gol fudbalera Juventusa, a zatim će kako je rekao ispuniti žwlju roditelja zbog koje tri decenije trpi kritike.

- Kada budem završio karijeru, uzeću godinu dana pauze da budem sa svojom porodicom. Vratiću se i u srednju školu i završiti peti razred jer me roditelji zbog toga "dave" već 30 godina, rekao je Bufon u jednom razgovoru putem Instagrama.

Iskusni golman ističe da ga raduje što će po okončanju karijere imati više vremena za porodicu.

- Tri stvari me u životu vesele. Odnos sa suprugom i mojom porodicom, moj posao i prilika da u životu naučim nešto novo. Njih će biti još više kad završim karijeru, kazao je Bufon.

Čuvar mreže Juventusa će sledećeg vikenda u derbiju protiv Torina upisati 648 nastup u Seriji A i na taj način preskočiće Paola Maldinija sa 647 utakmica i postaće apsolutni rekorder italijanskog fudbala.

Bufon je karijeru započeo 1995. godine u Parmi, 2001. je stigao u Juventus i ostao punih 17 godina, sve do 2018., kada je jednu sezonu nastupao za Pari Sen Žermen. Nakon godinu dana, on se vratio u Torino. Mrežu italijanske reprezentacije čuvao je 176 puta.

Finale Kupa Nemačke igra se večeras (20.00) u Berlinu, a ono što je karakteristično za finaliste, Leverkuzen i Bajern, jeste da njihovi mečevi uvek obiluju golovima sa obe strane. Kvota na GG3+ je 1,87, dvojka je 1,33, a pobeda Leverkuzena čak 8,50! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa Nemačke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track