ZVEZDAN TERZIĆ NAJAVIO ODLASKE IZ ZVEZDE Generalni direktor govorio o Prijoviću, platama, dolasku sina Dekija Stankovića
Foto: www crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

POČETAK PRIPREMA

ZVEZDAN TERZIĆ NAJAVIO ODLASKE IZ ZVEZDE Generalni direktor govorio o Prijoviću, platama, dolasku sina Dekija Stankovića

Fudbal -

Generalni direktor crveno-belog kluba Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde dotakao se brojnih tema, od transfera, bonus igrača, finansija…

Terzić je rekao kako će Boaći ili Pavkov otići, ili obojica.

"Trener Dejan Stanković ne računa na Kanjasa i tražimo način da sporazumno raskinemo ugovor. Sa Prijovićem ne razgovaramo, imamo četiri napadača. O štoperima ne razmišljamo, ponosni smo na odbranu. Imamo četiri vrhunska centarhalfa", rekao je Terzić i naglasio:

"Naš cilj je šampionska titula, nikada u istoriji Crvene zvezde nismo osvojili četiri u nizu titule. Ovo će biti velika šansa da uđemo u istoriju", dodao je generalni direktor Zvezde.

foto: www crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Otkrio je Terzić i da li će Filip Stanković pojačati Crvenu zvezdu.

"Razgovarali smo sa Dejanom oko dolaska njegovog sina Filipa iz Intera. Videćemo, u ovom momentu imamo Borjana, Vasiljevića, Katića i Marka Ćopića, videćemo kakva će biti situacija, ukoliko bude odlazaka, u skladu sa time ćemo se ponašati. Ukoliko Borjan ili Vasiljević odu, dovešćemo Stankovića", otkrio je Terzić.

Filip Stanković
Filip Stankovićfoto: Profimedia

SMANJENE PLATE SVIMA U KLUBU

"Ja sam već rekao da će kriza ostaviti nesagledive posledice i na fudbal. Imali smo minimalne prihode, a rashodi su isti. Od 40 do 50 odsto očekujemo od transfera. Imali smo prihode i od karata, godinama unazad. Šta ako ne bude publike? Svi klubovi najveći prihod imaju od TV prava, šta ako ostanemo bez toga", zapitao se Terzić i dodao:

"Smanjene su plate svima u klubu sa 20 posto, sa mnom na čelu. Sigurno će biti smanjenja plata, to nije hir, već potreba, da bi klub opstao. Kao pre godinu ili dve kada su igrači imali važeće ugovore, kada su na našu inicijativu podignute plate, dobro su igrali i rezultati su bili takvi. Kao što su prihvatili veće ugovore, moraju da prihvate i nove uslove. Ne znam šta i kako konkretno, ali očekujemo da prihvate to kao realnost", poručio je Terzić.

Partizan je slavio u Humskoj 1:0 i tako naneo drugi poraz "večitom" rivalu u prošloj sezoni, ali ono što više boli sve ljude iz Zvezde je što za tri utakmice nisu uspeli da postignu gol u najvećem duelu srpskog fudbala.

"Svesni smo da pobeda u derbiju znači mnogo našim navijačima. Naravno da ne prija poraz od Partizana 1:0, kao što ne prija ni poraz Liverpula od Mančester sitija 4:0. Pa ako je taj poraz bacio senku na šampionsku titulu Liverpula, onda možemo da kažemo da je i na nas poraz iz Kupa", rekao je Terzić i podsetio da je Zvezda prvenstvo završila sa 14 bodova više od Partizana, ali i došla do četvrtog trofeja prvaka u poslednjih šest godina koliko je u klubu.

"Ako se titula osvoji na tako dominantan način... Ove četiri titule nisu osvojene na ivici i u mrtvoj trci, nego sa skoro 100 bodova razlike. To je rezultat kvalitetnog rada Crvene zvezde. Svako slično pitanje može da se smatra zlonamerno i baca senku na rezultate. Ovi uspesi biće upisani zlatnim slovima u klupskoj istoriji", rekao je generalni direktor Zvezde.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track