KURIR PITAO TERZIĆA O PROŠIRENJU LIGE: Direktor Crvene zvezde dao više nego zanimljiv odgovor za budućnost!
Foto: Nemanja Pančić

pravo u centar

KURIR PITAO TERZIĆA O PROŠIRENJU LIGE: Direktor Crvene zvezde dao više nego zanimljiv odgovor za budućnost!

Fudbal -

Generalni direktor crveno-belih objasnio da će njegov klub u budućnosti insistirati da Superliga ima 12 ekipa i da se igra po trokružnom sistemu

Odlukom FS Srbije zbog koronavirusa Superliga je proširena na 20 klubova. Nijedna zemlja u Evropi nije ovako rešila pitanje fudbala.

Većina srpskih klubova izglasala je ovu odluku, iako su na sastanku predstavnici ona dva najveća, Crvene zvezde i Partizana bili protiv proširenja. Svoj stav pravdali su preglomaznošću, nefunkcionalnošću lige i što je najbitnije slabim kvalitetom fudbala u zemlji.

foto: Zorana Jevtić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovorio je na pitanje Kurira šta misli o proširenju Superlige, odnosno koliko će na crveno-bele uticati preglomazan kalendar takmičenja, s obzirom na moguće utakmice u Evropi.

Plus, veliki broj klubova Superlige ima slab kvalitet, a i infrastruktura nije na zadovoljavajućem nivou.

- Zvezda je najkvalitetnija, može se prilagoditi svemu, da li je 20 ili 12, nije problem... Zbog pandemije, možda je ovo bilo najracionalnije, da se proširi liga. Ali dugoročno nije dobro, najbolji je sistem 12 klubova, trokružni. Kroz godinu, dve ili tri, insistiraćemo na tome. Nije lako jer šest ispada, ali to mora biti model takmičenja u Srbiji - objasnio je Zvezdan Terzić.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track