ZVEZDA BARSELONE ŠOKIRALA CELU SRBIJU: Nojer kao da je Hrvat! Pa šta ako je pevao Tompsona (VIDEO)
Foto: Printskrin

stao uz nemca

ZVEZDA BARSELONE ŠOKIRALA CELU SRBIJU: Nojer kao da je Hrvat! Pa šta ako je pevao Tompsona (VIDEO)

Fudbal -

Subotnje popodne uz vaterpolo, pesmu i vino pretvorilo se u problem za Manuela Nojera. Nemca, koji se skinuo u "odoru" vaterpolo golmana pa zatim zapevao s društvom, između ostalog i hit hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona"Lijepa li si", odmah su pod lupu stavili nemački mediji.

- Pevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem baru Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pesmi koju Nojer peva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pevač Tompson. On je pevajući pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svetskom ratu. Na navedenim mestima bili su koncentracioni logori u kojima je zarobljeno, mučeno i ubijano na desetine hiljada civila, Srba, Roma i Hrvata. Nojer peva njegovu pesmu "Lijepa li si" u kojoj Hrvati svojataju deo Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj - napisao je najpoznatiji nemački list Bild.

Nojer se, pak, javio i kazao da "ne zna hrvatski jezik i da nije znao što peva ni od kog pevača", a sve je komentarisao i Ivan Rakitić koji kaže da ne vidi u čemu je problem.

- Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i oseća se prijatno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera golmana Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", rekao je Rakitić u razgovoru za Sport1 i dodao:

foto: Profimedia

- Tompson je popularan i voljen u celoj Hrvatskoj. Pesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lepa. Pesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pevanje. Zvale su me stotine ljudi i rekle da im je drago što je kod nas. Šteta je šta sada rade od svega toga. Manu nije napravio ništa loše. Samo se oseća dobro u društvu hrvatskih ljudi.

Osim što je pevao i igrao vaterpolo s Nikšom Dobudom, Nojer se poslednjih dana vozio biciklom i kod Omiša počastio ljude pićem. Sa svakim pojedincem malo je i proćaskao i sklikao se.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track