NE RAZUME ŠTA JE POENTA? Klop: Odluka o ukinutoj suspenziji Sitiju nije dobra za fudbal!
Foto: EPA/PETER POWELL

JEDNO GOVORE DRUGO RADE

NE RAZUME ŠTA JE POENTA? Klop: Odluka o ukinutoj suspenziji Sitiju nije dobra za fudbal!

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) da poništi dvogodišnju suspenizuju iz evropskih takmičenja Mančester sitiju nije dobra za fudbal i ponovio da podržava pravila finansijskog fer pleja.

"Srećan sam što Siti može da igra u Ligi šampiona, ali mislim da jučerašnji dan nije bio dobar dan za fudbal. Zato što mislim da je finansijski fer plej dobra ideja. To pravilo je tu da zaštiti klubove, da zaštiti takmičenje", rekao je Klop za Skaj.

"To je bila ideja od početka, da niko ne preteruje u trošenju novca i takve stvari. Klubovi moraju da osiguraju da novac koji žele da potroše, da je iz pravih izvora", dodao je trener šampiona Premijer lige.

CAS je juče uvažio žalbu Mančester sitija na suspenziju od dve godine iz evropskih takmičenja. ;Uefa je u februaru je suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer pleja izmedju 2012. i 2016. godine. Siti se žalio, a ;CAS ;je usvojio žalbu navodeći da je odluka Uefa bila "neosnovana i zastarela".

Klop smatra da ta odluka može da bude korisna za njegovu ekipu sledeće sezone, pošto će se Siti takmičiti na četiri fronta, ali je rekao da bi presuda CAS mogla da ima negativan uticaj na fudbal u celini.

"Zaista se nadam da će pravilo o poštovanju finansijskog fer pleja opstati, pošto vam makar daje neku granicu koju ne možete da predjete, što je dobro za fudbal. Ako to počnete da radite tako da više nikoga nije briga, najbogatiji ljudi ili zemlje mogu da rade šta žele i to bi takmičenja učinilo težim", naveo je Klop.

Čelsi – Norič

Pošto je poništeno izbacivanje Mančester Sitija iz Lige šampiona, Premijer liga pretvorila se u gladijatorsku arenu, gde će se do poslednjeg kola voditi bitka za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone. A Čelsi večeras (21.15) mora da pobedi poslednjeplasirani Norič baš iz tog razloga. Čist kec je 1,15, a pobeda Plavaca bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Norič.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track