STIGLA GA ZASLUŽENA KAZNA: Potvrđena doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja fudbalerki!

POČINIO GROZNA DELA

STIGLA GA ZASLUŽENA KAZNA: Potvrđena doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja fudbalerki!

Fudbal -

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbu bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Azerbejdžana na doživotnu suspenziju koju je dobio zbog seksualnog zlostavljanja reprezentativki.

CAS je potvrdio suspenziju i naveo da je Keramudin Karim počinio "grozna dela" nad fudbalerkama koje su ga optužile za petogodišnje seksualno zlostavljanje od 2013. godine.

Preduzete su posebne bezbednosne mere kako bi se fudbalerke zaštitile za vreme svedočenja.

"Fudbalerke su svedočile sa bezbednog mesta, telefonom, korišćenjem programa za prepoznavanje glasa kako bi zaštitile identitet", navodi se u saopštenju.

Osim žalbe na suspenziju koju je odredila Međunarodna fudbalska federacija (Fifa), odbijena i žalba na kaznu milion švajcarskih franaka. To je maksimalna kazna koju je Fifa mogla da odredi.

"Keramudin Karim je prekršio osnovna ljudska prava i naneo štetu psihičkom i fizičkom dostojanstvu i integritetu mladih fudbalerki. Svojim groznim delima, uništio je ne samo njihove karijere, već im je i teško oštetio život", piše u saopštenju suda.

Fifa je u junu 2019. godine suspendovala Karima tokom Svetskog prvenstva u Francuskoj, posle istrage pokrenute na osnovu navoda žena i devojčica u reprezentativnim selekcijama Azerbejdžana.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track