POSLE 10 GODINA NAPUŠTA PREMIJER LIGU! Gvardiola: Nećemo ubeđivati Silvu da ostane u Sitiju!
Foto: Reuters

napušta građane

POSLE 10 GODINA NAPUŠTA PREMIJER LIGU! Gvardiola: Nećemo ubeđivati Silvu da ostane u Sitiju!

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da niko ne može ubediti igrača Davida Silvu da ostane u klubu.

Silva će na kraju sezone, posle 10 godina, otići iz Mančester sitija. On je osvojio četiri šampionske titule u Premijer ligi, dva FA kupa, pet trofeja u Liga kupu i tri Komjuniti Šilda.

Siti je sinoć pobedio Bornmut sa 2:1, a Silva je postigao gol iz slobodnog udarca i asistirao Gabrijelu Žezusu kod drugog kola.

"Odlučio je da ode, on je to rekao mnogo puta. Mislim da želi da završi posle 10 sezona. U neverovatnoj je formi otkako smo se vratili posle pauze. Odigrao je još jednom izuzetno i ponovo je bio strelac, dva puta uzastopno postigao je fantastične golove", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Gvardiola je izrazio nadu da će se na kraju karijere Silva vratiti u Mančester na oproštajnu utakmicu.

Silva je do sada odigrao 431 utakmicu za Siti i postigao 76 golova. Otkako je debitovao u Premijer ligi u avgustu 2010. godine napravio je 93 asistencije.

Imao je najmanje 10 asistencija u četiri različite sezone, što je u poslednjoj deceniji uspelo samo Kristijanu Eriksenu.

Sa 34 godine i 189 dana, Silva je treći najstariji fudbaler u Premijer ligi koji je imao 10 asistencija u jednoj sezoni, posle Denisa Bergkampa koji je imao 35 godina i 263 dana u sezoni 2004/2005 i Paola Di Kanija, koji je u sezoni 2003/2004 to uspeo sa 35 godina u 262 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track