DEBI SISEA, POVREDA SUME, LUTOVAC DESNI BEK, POP NA GOLU! Šta smo videli od Partizana na Zlatiboru i šta bi tek trebali!
Foto: Partizan.rs

sa priprema

DEBI SISEA, POVREDA SUME, LUTOVAC DESNI BEK, POP NA GOLU! Šta smo videli od Partizana na Zlatiboru i šta bi tek trebali!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su ekipi Trepče sa 2:0 (2:0) u prvoj proveri na pripremama za start nove sezone u Superligi Srbije.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili već u prvom delu meča kada su Ivanović i Sadik tresli mrežu ekipe iz Kosovske Mitrovice.

Milošević je na teren poslao možda i najjaču ekipu koja mu je trenutno bila na raspolaganju. U sastavu nije bilo Nemanje Miletića i Lazara Markovića koji već nekoliko treninga ne rade zajedno sa ekipom, već individalno pored terena, a njihov povratak očekuje se uskoro s obzirom na (ne)ozbiljnost povreda. Ono što ipak brine navijače jeste izostanak Sejdube Sume. On je na nekom od prethodnih treninga povredio članak, ali kako stvari stoje povreda nije ozbiljnije prirode, pa je šef Milošević ipak odlučio kako je bolje da Gvinejac odmori danas. Priliku umesto njega dobio je Lazar Pavlović koji je ponovo dokazao zašto stručni štab od njega ima velika očekivanja u narednoj sezoni.

foto: Partizan.rs

Priliku uz desnu aut liniju, umesto povređenog Miletića, danas je dobio Aleksandar Lutovac koga će očigledno Milošević koristiti na toj poziciji i u novoj sezoni, ali samo u slučaju da najnovije pojačane ne bude Gvinejac koji je stigao na probu. Upravo on, Abdulaj Sise, dobio je danas priliku da pokaže šta zna, ipak njegovo pravo lice upoznaćemo u narednih nekoliko pripremnih utakmica, s obzirom da protivnik nije bio takav da bi on pokazao šta sve zna i može.

Među stativama od početka meča bio je talentovani golman Popović koji se sve više nameće stručnom štabu. S obzirom da Stojković dosta kasnije od ostalih diže formu, da je Stevanović na ''stend baju'' (iako iz uprave tvrde drugačije), a da je Jovičić danas raskinuo saradnju i stavio paraf na ugovor sa Inđijom, jasno je zašto su se Milošević i saradnici odlučili za Popovića.

foto: Partizan.rs

Priliku u drugom delu meča dobili su Partizanovi veterani i ''bebe'', pa shodno tome kako je ekipa bila kombinovana, ni igra nije bila toliko tečna i dinamična. Sve oči bile su uprte ipak u Sisea, za koga opet tvrdimo da će morati malo više da ''zapne'', dok je Denis Stojković ponovo pokazao zašto je upravi ''Parnog valjka'' toliko stalo da stavi paraf na ugovor sa klubom.

Ono što je sigurno, a što je istakao i sam Milošević nakon meča, jeste da se svakako očekivalo više golova u mreži Trepče s obzirom na rang u kojoj se ova ekipa takmiči i razlike u kvalitetu koja je očigledno. Ipak, ako se uzme u obzir da je ovo sredina priprema i da su ''noge teške'' sama pobeda može zadovoljiti stučni štab, ali bez obzira na sve očekivanja moraju biti veća od narednih prjateljskih okršaja na ''srpskoj lepotici''.

foto: Partizan.rs

Do kraja letnjih priprema za novu sezonu, crno-beli će odigrati još tri duela. Prvi ih očekuje već za dva dana protiv Mladosti iz Lučana, da bi za kraj priprema na Zlatiboru trebalo da odigraju protiv novog superligaša - Zlatibora (22. jul). Generalna proba zakazan he u Humskoj protiv novosadskog Proletera (26. jul).

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track