KLADIONICE NA ŽESTOKOM UDARU! Fudbalska industrija će zbog novog zakona izgubiti DESETINE MILIONA EVRA!
Foto: Profimedia

auu

KLADIONICE NA ŽESTOKOM UDARU! Fudbalska industrija će zbog novog zakona izgubiti DESETINE MILIONA EVRA!

Fudbal -

Španija će uskoro usvojiti novi zakon koji će zabraniti reklamiranje kladionica na dresovima fudbalskih klubova, prenosi Marka.

Novi zakon će pogoditi 41 od 42 kluba u Primeri i Segundi! Čak deset klubova ima neku kladionicu kao glavnog sponzora. To su Leganes, Valensija, Sevilja, Osasuna, Levante, Alaves, Granada, Real Majorka, Sporting Hihon, i Đirona. S druge strane, veliki broj klubova ima logotipe kladionica na na nekom mestu na opremi.

S obzirom na to da je prihod klubova znatno smanjen zbog trenutne situacije sa koronavirusom, ovo će biti žestok udarac za fudbal u Španiji. Fudbalska industrija u ovoj zemlji izgubiće desetine miliona evra.

Jedino je Real Sosijedad do sada odbio ponude kladionica, međutim, i oni će osetiti uticaj ovog zakona jer La Liga dobija dosta novca kojim se plaćaju reklame u TV prenosima utakmica. Dakle, niko nije imun na odbacivanje kladioničarskog novaca.

Španska La Liga imala je čak i ekskluzivni ugovor za klađenje, pa Marka prenosi da će ostati bez 80 miliona evra zbog odluke španske vlade.

Država smatra da su ovakve mere neophodne kako bi se izbegla zavisnost o klađenju, međutim, mnogi su zabrinuti zbog trenutka koji je izabran da se uvede takva mera, jer je pandemija izazvala brojne probleme.

Novom regulativom ograničila bi se i količina reklamiranja kladionica na televiziji, kao i na ostalim radio i digitalnim platformama. Vodi se polemika da li bi trebalo zabraniti reklamiranje kladionica nakon osam sati uveče, što bi bio dodatni udarac jer nakon osam sati obično igraju sve najbitnije utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track