DETONACIJA NA MARAKANI: Posle Kataija još jedan Aleksandar pred vratima Crvene zvezde!?
Foto: Profimedia

radilo se proteklih nedelja

DETONACIJA NA MARAKANI: Posle Kataija još jedan Aleksandar pred vratima Crvene zvezde!?

Fudbal -

Crveno-beli nisu prekinuli pregovore sa Aleksandrom Prijovićem koji bi mogao da bude najveće pojačanje pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona

Aleksandar Prijović je tiha patnja Zvezdine uprave, ne samo njenih navijača. Pregovori i razgovori sa reprezentativcem Srbije obavljeni su u tajnosti prethodnih nekoliko nedelja, daleko od očiju javnosti.

Mogao je ovakav epilog i da se da nasluti s obzirom na diplomatsku izjavu generalnog direktora Zvezdana Terzića na pitanje Kurira o Prijoviću i Crvenoj zvezdi pred početak priprema za novu sezonu. Nije tajna da je Aleksandar Prijović posle njegovog imenjaka Kataija taj drugi kapitalac kojeg želi trostruki uzastopni prvak države pred takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

foto: Profimedia

Najveći problem konačnom dogovoru jesu finansije. Aleksandar Prijović imao je ogromnu, tačnije platu od 5.300.000 evra godišnje u Al Itihadu. Međutim, posle pandemije koronavirusa svestan je i on da taj novac ne može imati bilo gde u Evropi, a da ostane još šest meseci bez kluba, to bi značilo i prekid karijere.

Crveno-beli su ponudili robusnom centarforu godišnja primanja od 600.000 evra, s tim da bi u slučaju plasmana u Ligu šampiona ona išla i više, praktično bila izjednačenja sa platom koju je imao godinu dana ranije Marko Marin, a koja se kretala oko milion evra. Ukoliko se Crvena zvezda plasira u Ligu šampiona, Prijovićeva plata ne bi bila problem.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Trener Dejan Stanković se izjasnio, Aleksandar Prijović je njegova velika želja. Potreban mu je fudbaler baš takvog kalibra, izrazito snažan, ali i pokretan pored kojeg bi Aleksandar Katai i Željko Gavrić, po boku, te Mirko Ivanić u sredini, još više u narednoj sezoni dobili na značaju za Zvezdinu igru.

Pri realizaciji transfera Crvenoj zvezdi najveći problem pravi administracija. Odnosno, činjenica da prelazni rok u Saudijskoj Arabiji počinje tek u septembru. Opet, u Ljutice Bogdana spremni su da čekaju takvog igrača kakav je Aleksandar Prijović, bez obzira što bi grčki PAOK opet mogao da se uključi u igru, kao i neki drugi evropski platežno moćniji klubovi.

Naravno, pre kupovine Aleksandra Prijovića Crvena zvezda nastoji da proda dvojicu svojih napadača Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija, a ne bi trebalo da čudi i da Portugalac Tomane ode u slučaju dobre ponude.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track