DEGENEK VEĆ SPAKOVAO KOFERE ZA RUSIJU: Moskva mi se baš dopada, lepo je što me hoće Spartak!
Foto: FK Crvena zvezda

neće da menja boje

DEGENEK VEĆ SPAKOVAO KOFERE ZA RUSIJU: Moskva mi se baš dopada, lepo je što me hoće Spartak!

Fudbal -

Defanzivac Crvene zvezde spreman za transfer

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela prošle nedelje objavio je da se moskovski Spartaka na Marakani raspitivao za Miloša Degeneka. Jedan od najboljih defanzivaca crveno-belih proteklih sezona mogao bi ovog leta da napusti redove trostrukog srpskog šampiona, a čini se i da ne bi imao ništa protiv da postane stanovnik glavnog grada Rusije. I to bratskog kluba istih boja.

foto: EPA/SRDJAN SUKI

- Lepo je što se Spartak interesuje za mene. Ogroman je to klub, sa neverovatnim navijačima. Dobro je kad te povezuju sa takvim velikanom. Bio sam u Rusiji pre dve godine, sa Australijom učestvovao na Mundijalu. Uverio sam se da je u pitanju lepa država. Baš mi se dopada - rekao je Miloš Degenek u razgovoru za portal www.euro-football.ru, a preneli gotovo svi ruksi mediji.

Cena Miloša Degeneka nije mala, Crvena zvezda za vrsnog štopera koji može da igra i na poziciji desnog beka, kao i u veznom redu, traži 3.000.000 evra. To je suma koja nije problem za moskovski Spartak. Ali, u najpopularnijem klubu u Rusiji moraju da reše kadrovsku situaciju struke za narednu sezonu, a potom se bace na pojačanja.

foto: Starsport©

- Bilo bi sjajno ako bih prešao u Spartak. Ruska liga je veoma jaka. Sve tamo je sjajno: počev od navijača, preko zemlje, stadiona. Moramo da čekamo da vidimo šta će se sledeće desiti. Ako postoji konkretnije interesovanje, onda ćemo pričati, ali je svakako lepo kad te povezuju sa Moskovljanima - bio je iskren Zvezdin defanzivac.

foto: Starsport©

Valja pomenuti da je Miloš Degenek imao bitnu ulogu ka putu u dve Lige šampiona Crvene zvezde. Sećamo se revašna u Salcburgu, kada je kod prvog gola idealno centrirao Benu, a kod drugog čini se dotakao loptu nakon što ju je zahvatio reprezentativac Komorskih ostrva. Prošle godine, Miloš Degenek bio je strelac važnog gola protiv Jang Bojsa, na gostovanju u Bernu, kada se Zvezda vratila neporažena iz Švajcarske.

Kurir sport/www.euro-football.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track