GVOZDENA DAMA SVETSKOG FUDBALA! Njen život je MISTERIJA: Desna ruka Romana Abramoviča, igrači su u STRAHU od nje! FOTO
Foto: Profimedia

NE GOVORI ZA MEDIJE

GVOZDENA DAMA SVETSKOG FUDBALA! Njen život je MISTERIJA: Desna ruka Romana Abramoviča, igrači su u STRAHU od nje! FOTO

Fudbal -

Marina Granovskaja izvršrna direktorka Čelsija jedna je od najmisterioznijih ličnosti u svetu fudbala.

Ova Ruskinja je desna ruka prvog čoveka Čelsija Romana Abramoviča od 2010, a tri godine kasnije uspela je da postane i deo izvršnog odbora.

Priča se da je upravo njena reč poslednja kada je reč o transferima, ali i sklapanju poslova sa sponzorima, pa je između ostalog upravo ona zadužna za ugovor sa poznatim brendom i proizvođačem sportske opreme koji će na račun Čelsija uplaćivati čitavih 60 miliona funti godišnje sve do 2032. godine, što je treći najskuplji ugovor tog tipa na svetu.

foto: Profimedia

Granovskaju bije glas da je "gvozdena dama" a mnogi tvrde da se iza prividne spoljašnjosti prefinjene i elegantne dame zapravo krije čvrsta i beskompromisna žena.

Jedna u moru anegdota koje svedoče o njenom karakteru jeste i ona sa Džonom Terijem, kada su se natezali oko novog ugovora.

foto: Profimedia

Kada je izgubila živce, jasno je poručila proslavljenom igraču:

"Uzmi ili je*eno ostavi".

Da Marina nije lak pregovarač uverili su i funkcineri madridskog Reala prilikom transfera Edena Azara prve zvezde Čelsija u "kraljevski klub", gde je ih čelična Ruskinja dobro preznojila

O njenoj domišljatosti govori o to što je upravo ona osmislila da londonski klub grabi čitavu armiju mladih, ekstremno talentovanih igrača, a potom ih šalje na pozajmice, kako bi se razvili i dostigli željeni kvalitet.

Takođe, oni upućeni tvrde da Ruskija ima toliki uticaj na Abramoviča da ga je svojevremno naterala da vrati Murinja na klupu Čelsija, iako su njih dvojice bili u oštrom sukobu.

foto: Reuters

Ipak, ruski tajkun do te mere veruje Marini da nikada ne dovodi u pitanje njene odluke.

Nikome nije jasno odakle Romanu Abramoviču toliko poverenje u nju premda njihovo prijateljstvo seže još u 1997. godinu.

Ona je tada diplomirala na Moskovskom univerzitetu, i to na studijama za muziku i ples, a ubrzo nakon toga ju je Roman zaposlio u jednoj naftnoj kompaniji

Marina ima 44 godine i praktično je preko noći postala najuticajnija žena u svetu fudbala.

foto: Profimedia

Granovskaja je promenila nekoliko radnih mesta, ali su sva bila usko vezana za poslovanje čuvenog Rusa i postala mu je nezamenjiv oslonac

Ne samo da se o njenom privatnom životu ne zna gotovo ništa, nego nijedan medij na svetu nije uspeo da od nje dobije makar jednu jedinu reč!

Marina je u poslednje vreme krenula da deluje na fudbalere preko njihovih supruga.

foto: Profimedia

Bolje od ostalih to zna Olivije Žiru jer je on na zimu ostao u Londonu nakon razgovora Marine sa njegovom suprugom Dženifer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track