OVAKO ROMAN ABRAMOVIČ PLOVI JADRANOM: Megajahta od MILIJARDU EVRA ima sistem raketne odbrane! A tek ovaj detalj je HIT!
Foto: Profimedia

Uživa u odmoru

OVAKO ROMAN ABRAMOVIČ PLOVI JADRANOM: Megajahta od MILIJARDU EVRA ima sistem raketne odbrane! A tek ovaj detalj je HIT!

Fudbal -

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramović ponovo se obreo na Jadranu.

Abramovič je viđen u Dubrovniku, gde je pristao brodićem koji ga je dovezao sa njegove nadaleko čuvene jahte.

"Eklips", jahta koju je Roman kupio sebi za rođendan 2010. godine, druga je najveća na svetu. Različite su procene njene vrednosti, od 340 miliona do preko milijardu evra.

U trenutku kada je dobio ključeve ova superjahta je bila najveća na svetu. Njena izrada je koštala oko 400 miliona evra, ali ako se dodaju svi luksuzni i bezbednostni delovi, nema sumnje da su pravoj ceni bliži oni koji pišu sedam cifara u evrima.

Izgrađena od strane renomiranog nemačkog brodogradilišta "Blohm & Voss" u Hamburgu, "Eclipse" jahta je lansirana nakon pet godina dizajniranja, razvoja i testiranja. Njena dužina je oko 166 metara, dok njeni rezervoari mogu da primime milion litara – to znači da ona može da putuje 10.000 kilometara pre nego što isprazni rezervoar.

Jahta Romana Abramoviča ima devet paluba, dok najviša od njih sadrži dva heliodroma i garažu. Heliodrom smešten u prednjem delu otvara se kako bi dozvolio moćnom "Eurocopter EC155" da se udobno smesti u hangar ispod nje.

Osma paluba sadrži bazen i prostor za sunčanje, sa ugradnim roštiljem i pica rernom. Glavni salon sadrži kamin i masivnu skulpturu koja potiče iz Indonezije. Tu je još bazen smešten na sedmoj palubi, kome se može prilagoditi dubina, jer se njegov pod podiže i spušta, tako da se on takođe može transformisati i u plesni podijum.

Abramovičev master apartman je blindiran, a čitava jahta ima prozore koji su neprobojni i lasere kojima se paparacima onemogućava bilo koji pokušaj fotografisanja.

#yachteclipse #romanabramovic

Објава коју дели Marco Ferrando (@marcoferrando70) дана

Na jahti takođe postoji ogromna teretana, kao i spa prostor sa salonom lepote, saunom i sobom za masaže. Donja paluba sadrži apartmane i kabine, a jahta može da ugosti 32 putnika i 100 članova posade.

Svaka kabina ima svoj privatni bioskopski ekran, đakuzi, spa i specijalne bezbednosne sisteme.

Zidovi ove jahte prekriveni su crnim drvetom, sa srebrnim detaljima koji su utisnuti u godove. Broj bezbednosnih gedžeta koje ova jahta poseduje postideo bi i bilo kog zlikovca iz filmovima o Džejms Bondu.

Staklo je otporno na metke, dok je sam brod zaštićen raketnim sistemom odbrane, koji su instalirali nemački specijalistiT. U slučaju da mislite da to nije dovoljno, morate znati da je jahta opremljena i podmornicom za tri osobe, koja se može spustiti do dubine od 48 metara, tako da lako možete pobeći pred pojavom svake nevolje.

Ipak, Abramovičeva superjahta veoma je skupa za održavanje – procenjeno je da troškovi održavanja dolaze do cifre od 60 miliona evra na godišnjem nivou.

Osim ove jahte, Roman Abramovič poseduje tri vile u Francuskoj, uključujući i zamak, četiri rezidencije u Rusiji, tri u Americi, hotel u ekskluzivnom delu Tel Aviva, kao i raskošno odmaralište na karipskom ostrvu Sent Barts, vredno 56 miliona dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track