KAKO JE JOVO SUBAŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR OTKRIO VELIKU TAJNU! Danijel mi je priznao da nije znao da će Tompson doći!
Foto: AP, Reuters

pre dve godine

KAKO JE JOVO SUBAŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR OTKRIO VELIKU TAJNU! Danijel mi je priznao da nije znao da će Tompson doći!

Fudbal -

Jovo Subašić, otac svetskog vicešampiona, golmana Hrvatske Danijela Subašića, danas nas je napustio u 65. godini.

U ekskluzivnom razgovoru za Kurir, Jovo je pre dve godine, otkrio kako je proživljavao čuveni Mundijal u Rusiji gde je njegov sin došao do srebra.

Jovo je tada, samo nedelju dana po okončanju Mudnijala, otkrio kako nije cela familija bila srećna zbog njegovog uspeha u Rusiji.

Ipak, od članova familije Subašić, raseljene po celom svetu, nisu došle čestitke za dobre partije sina Danijela. Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gde su se pre dve godine preselili iz Zadra. Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

- Nisu zvali, slabo, ništa... Ko će ga njima znati zašto je to tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku - priča Jovo Subašić o razlozima što od rodbine nisu stigle čestitke.

foto: Reuters

Kada je vama bilo najteže dok ste gledali Danijela u Rusiji?

- Protiv Danske! Bila je prva nokaut utakmica, ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Ali kada su došli penali, znao sam da će biti dobro.

Kako ste znali?

- Prošle sezone u Monaku nije odbranio nijedan penal, a pre toga ih je skinuo 17. Moralo je da krene baš u Rusiji.

Da li vam je sin rekao koja je bila tajna odbranjenih jedanaesteraca? - Sve dolazi od mirnoće. Otišao je u Rusiju potpuno miran i siguran u sebe i ekipu.

Gde ste vi gledali utakmice?

- U svojoj kući! Sami, ja i televizor! Žena ne gleda Danijela, ona izađe iz kuće kad počne utakmica.

foto: Reuters

Zašto?

- Nervozna je pa ode iz sobe u kojoj je televizor. Poslednji put ga gledala kada je kao omladinac branio za Zadar protiv Hajduka, pa ga udariše tada i iznesoše sa terena. Od tada niti ide na stadion, niti sedi sa mnom pored ekrana.

Kako se slavilo u komšiluku?

- Eh, kako... Ovo država nije još videla. I danas se slavi kod nas, dođu komšije, popijemo pivo ili nazdravimo vinom. Malo je reći da smo svi srećni.

foto: Reuters

Znate da su se u Srbiji mnogi pokajali što su navijali za Hrvatsku kada su videli da igrači slave s Tompsonom u Zagrebu?

- I ovde pišu svašta o njemu, da je fašista, ovakav, onakav, šta ti ja znam. Danijel mi rekao da nije znao da će Tompson biti s njima u autobusu.

Kako se vama čini taj potez igrača?

- Ma koga briga šta ja mislim...

Pričao je tada Jovo Subašić u ekskluzivnom razgovoru za Kurir!

Tadašnji ekskluzivni intervju Jova Subašića za Kurir pročitajte OVDE.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track