LEGIJA STRANACA NAPADA PARTIZAN: RFC nije naivan! Partizanov novajlija ih dobro PAMTI, a udarna igla u napadu je SRBIN
Foto: Profimedia

OPREZ

LEGIJA STRANACA NAPADA PARTIZAN: RFC nije naivan! Partizanov novajlija ih dobro PAMTI, a udarna igla u napadu je SRBIN

Fudbal -

U letonskom klubu, koji će odmeriti snage sa crno-belima, igra čak 16 stranaca.

Partizan će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dočekati na svom terenu ekipu RFC iz Rige.

RFC je u sezoni za nama zauzeo drugo mesto u letonskom šampionatu, što mu je najbolji plasman do sada.

Prošle godine su osvojili Kup Letonije, pa su u kvalifikacijama za Ligu Evrope u uzbudljivom dvomeču eliminisani od Olimpije iz Ljubljane, za koju je tada nastupao novajlija Partizana Maki Banjak.

Olimpija je teškom mukom izborila plasman u narednu rundu, RFC je u 1. meču u Ljubljani pobedio rezultatom 3:2. Olimpija je u revanšu ipak prošla dalje i to posle gola u 92. minutu za 2:0.

Banjak je dobro upamtio neugodne Letonce.

"Imali su dobar tim prošle sezone kada smo igrali protiv njih, ali su imali neke promene i na nekim pozicijama imaju nove igrača. Jedan od glavnih igrača u timu je moj prijatelj Kuadio. Teren je tamo dobar, ali kada igraju protiv ekipe poput nas, ne dolivaju vodu", rekao je novi defanzivac crno-belih.

foto: Partizan.rs

Treba istaći da se tim iz Rige dosta izmenio u odnosu na prethodnu sezonu. U ekipi imaju čak 16 stranaca, među kojima je i srpski internacionalac Darko Lemajić, nekadašnji napadač Inđije i Napretka.

Lemajić je prošle sezone bio najbolji strelac lige sa 15 postignutih golova, a sjajno igra i sada, na 11 mečeva pet puta je zatresao mrežu i upisao je dve asistencije.

RFC trenutno zauzima drugom mesto u domaćem šampionatu, ima pet bodova manje od prvoplasirane Rige i čak 10 više od Valmijere, koja je bila potencijalni rival crno-belih u prvoj rundi kvalifikacija.

Partizan će protv Letonaca igrati 27. avgusta na svom terenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track