CVELE O SVOM PRIJATELJU VLADICI: Bio si gospodin, čovek koji ni sa kim nikada nije imao reč nesporazuma! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

Dobar, pristojan, vaspitan

CVELE O SVOM PRIJATELJU VLADICI: Bio si gospodin, čovek koji ni sa kim nikada nije imao reč nesporazuma! (FOTO)

Fudbal -

Nekadašnji generalni direktor Crvene zvezde govorio o svom prijatelju i saradniku Vladici Popoviću

Vladimir Cvetković, bio je sinonim za moćnu Crvenu zvezdu! Nekadašnji generalni direktor crveno-belih sa neizmernom tugom primio je vest o smrti svog prijatelja Vladice Popovića, koji je danas preminuo u 86. godini života.

foto: Starsport©

- O njemu je lako pričati. Bio je dobar, pristojan, vaspitan. Izvanredan čovek. Retkost je danas sresti takve ljude. Izuzetan fudbaler i veliko trenersko ime. Sa Zvezdom je osvojio titulu prvaka sveta. Ne znam da li postoji jedan sportski čovek u fudbalu, sa kojim on nije bio prijatelj. Nikada ni sa kim nije imao reč nesporazuma - govori Vladimir Cvetković za Kurir i nastavlja:

- Napravio je trenersko ime u Južnoj Americi. Mnogo su ga tamo cenili i voleli.

Vladica Popović bio je neobičan trener.

- Ono koliko ja pamtim. Ne znam da li je viknuo sa klupe. Bio je gospodin, miran i tih. Branko Stanković, još jedna legenda Crvene zvezde, takođe je bio gospodin, ali je znao tako da drekne, da se igrač sledi. Vladica je bio drugačiji.

foto: FK Crvena Zvezda

Vladica Popović umro je kao predsednik sekcije veterana Crvene zvezde. To pokazuje da ga ljubav i odanost prema klubu ni pod stare dane nije napuštala.

- Vladica stvarno pripada generaciji koja je volela Crvenu zvezdu, onako istinski. On je sinonim za Zvezdu. Sprega Zvezdinog imena i ličnosti koja je neraskidivo vezana. E, baš, jedan od takvih je bio Vladica Popović.

foto: Zorana Jeftić

Na kraju, onako za sebe, Vladimir Cvetković izgovorio je reči koje opisuju trenutak u kojem živimo i koje će, nadamo se, naterati mlađe generacije da cene one starije, posebno u Crvenoj zvezdi.

- Život je takav, godine nose... Žao mi je. Zvezda se krnji... Jedna po jedna legenda odlaze... I to je tako - kazao je Vladimir Cvetković.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track