BAKULA IDE U JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA RUSIJE: Crvena zvezda pušta Jovičića uz minimalno obeštećenje!
Foto: photogeneva.com

ide posle tri titule

BAKULA IDE U JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA RUSIJE: Crvena zvezda pušta Jovičića uz minimalno obeštećenje!

Fudbal -

Zvezdin defanzivni vezni fudbaler blizu transfera u Ural iz Jekaterinburga

Branko Jovičić napustiće Crvenu zvezdu i sledeće sezone zaigrati u fudbalskom prvenstvu Rusije. Njegov novi klub je Ural iz Jekaterinbruga!

Popularni Bakula došao je u Crvenu zvezdu u leto 2017. godine i osvojio tri titule sa crveno-belima. Bio je graditelj svega onoga lepog što se desilo šampionu Evrope i sveta iz 1991. u prethodne tri sezone, a to su dve Lige šampiona i jedna Liga Evrope.

foto: @starsport

Da nije imao pehova sa povredama Branko Jovičić (27) bi sigurno ostavio još veći trag na Marakani. Visina transfera u Ural neće biti velika, ali su čelnici Crvene zvezde odlučili da Jovičiću izađu u susret baš zbog pehova koji su ga pratili, ali i njegovog maksimalnog zalaganja u crveno-belom dresu. Kako saznajemo, ono neće biti veće od 500.000 evra, baš onoliko koliko ga je Crvena zvezda platila ruskom Amkaru iz Perma pre tri godine. Valja pomenuti, da će fudbaler u Jekaterinburgu dobiti i veću platu od one koju je imao u Beogradu.

Valja podsetiti da je prošlog leta francuski Nim nudio okruglo 1.000.000 evra za Branka Jovičića, ali je tada klub odbio da ga proda. Ove zime, bilo je stidljivog interesovanja iz moskovskog CSKA, ali bez konkretne ponude.

foto: FK Crvena zvezda

Ural je tanak na poziciji defanzivnog veznog. Trener kluba iz jednog od najlepših gradova Rusije Jekaterinburga Jurij Matvejev može da računa samo na Romana Jemeljanova i Poljaka Rafala Augustinjaka. Obojica se nisu posebno pokazala krajem prošle i početkom nove sezone, tako da Branka Jovičića očekuje prilika da se vrlo brzo izbori za mesto startera.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track