Najnovije vesti

STROGO ČUVANA TAJNA U HRVATSKOJ: Modrićev ujak bio je major u vojsci Republike Srpske Krajine! SVEDOČIO PROTIV GOTOVINE!
Foto: Beta, Printscreen

krije srpske korene

STROGO ČUVANA TAJNA U HRVATSKOJ: Modrićev ujak bio je major u vojsci Republike Srpske Krajine! SVEDOČIO PROTIV GOTOVINE!

Fudbal

Velika prašina podigla se u čitavom regionu nakon šokantnog intervua koji je hrvatski reprezentativac Luka Modrić dao za čuveni britanski list "Dejli mejl".

U fokusu pomenutog intervja bila je nebrojano puta ispričana priča o ubistvu Modrićevog dede Luke u ratu devedestih godina.

Modrić je Englezima ponovo pričao kako su mu Srbi na svirep način ubili dedu i kako ga je taj tragičan događaj zapravo oblikovao kao ličnost.

Međutim, nisu samo članovi porodice Lukinog oca Stipe preživeli pakao u ratovima devedestih, kroz pravu golgotu prošla je i familija njegove majke Radojke, koja je Srpkinja iz Kruševa. Ipak, o tim stradanjima Luka nažalost nikada ne govori, kao ni mediji iz komšiluka.

Naime, Jovo Đopuđ, ujak Luke Modrića, svedočio je pred Haškim tribunalom protiv ratnog zločinca Ante Gotovine.

O tome se u Hrvatskoj ne priča, jer pitanje je šta bi bilo sa porodicom Modrić u Zadru da su znali da je Lukina majka Srpkinja iz Kruševa, a da je njen blizak rođak major u vojsci Republike Srpske Krajine.

To je bila strogo čuvana tajna, koja se krila od Luke.

Jovo Dopuđ je od 1991. do 1993. godine bio major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa.

Bliski je rođak Radojke Dopuđ, Lukine majke, a oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta 2017. godine, kada je preminuo.

Lukin ujak je 2008. godine bio svedok Haškog tribunala u postupku protiv generala Ante Gotovine. Tom prilikom je svedočio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva, a da je naređenje izdao lično Gotovina.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...